Структурирана вода – полезна за нашето здраве

Какво представлява структурираната вода? Колко вида структурирана вода има? Какви са нейните полезни свойства? С какви здравословни проблеми може да се справи структурираната вода?

627
структурирана вода

Какво представлява структурираната вода? Това е вода с променен състав на принципа на електролизата.

Колко вида структурирана вода има?

Основно за целебни цели се използват три вида структурирана вода: Сребърна вода, Жива вода и Мъртва вода.

Сребърна вода

Среброто, по-точно йонните и колоидни разтвори на среброто, притежават бактерицидни и противовирусни свойства, т.е. унищожават всички болестотворни бактерии и вируси, като при това среброто не засяга полезните бактерии, повишава имунитета, подобрява състава на кръвта,предпазва от отлагане на соли по стените на кръвоносните съдове, защитава от различни инфекции, активира процесите на оздравяване и обмяната на веществата в организма на човека.

В среда на колоидни сребърни йони всички бактерии, вируси, гъбички и плесени бактериите, микроби се унищожават.

Среброто е и силен антиоксидант. Има публикации,че колоидното сребро усилва тъканното дишане до 200% и активира имунната система до 100%, което го прави незаменимо при болести с натрупване на „шлак”в организма, като подагра, диабет и др.Няма известен микроорганизъм,който да издържа повече от 2 часа контакт с колоидно сребро с концентрация10-20мг/л.

Жива вода

Католитна или алкална вода. действа стимулиращо, тонизиращо и е с възстановителни функции за човешкия организъм. Тя е мека, лесно усвояваща се и отличен разтворител. неутрализира киселините в стомаха, устата, гърлото и като цяло в тялото. Постепенно разтваря камъните в бъбреците и жлъчката. Изключително бързо може да повлиява симптоми на грип, простуди, диабет, астма и др.

Живата вода е с отрицателен електро-йонен заряд (възстановителен потенциал). Живата вода е най-мощният съществуващ антиоксидант предизвикващ ефект на детоксикация на организма. Действа освежаващо, възстановяващо и подмладяващо на клетките, кожата и човешкия организъм. Възстановява и поддържа здравето. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни.

Мъртва вода

Анолитна или киселинна вода. Тя киселинна и е с антибактериални свойства. Идеален дезинфектант. Понижава кръвното налягане. Премахва напълно пърхота при обливане. Убива бактериите и паразитите в устата, гърлото, хранопровода. Премахва напълно лошия дъх и причинителите му и е отлична за дезинфекция и пречистване на устната кухина. Премахва също и зъбобола чрез жабурене.

Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите.

Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания.