Home Свободно Време Най-добрите Кунг фу филми

Най-добрите Кунг фу филми

най-добрия кунг фу филм ип ман 3

Ако искате да гледате качествен Кунг Фу филм, за вас сме подготвили списък с най-добрите Кунг Фу филми на всички времена:

най-добрите кунг фу филми ип манПоредицата “IP Man” / Ип Ман

На първо място безапелационно поставяме “IP Man” / Ип Ман. Филмът е базиран върху живота на великия майстор на Кунг Фу Ип Ман , който е и учител на Брус Ли и основен „виновник“ светът да разбере за винг чун. Поредицата е от 4 филма (последният от 2019 г.) и всички те са задължителни за всеки Кунг Фу фен.

Ип Ман е съвместна продукция на Китай инай-добрите кунг фу филми ип ман 2 Хонконг филм от 2008 година, в основата си биографичен екшън от режисьора Уилсън Ип, по сценарий на Едмънд Уон.

Действието е изградено около  живота на кунг фу учителя Ип Ман по време на Китайско-японската война, когато, разорен финансово, той се сближава със своите съграждани и използва уменията си, за да ги обучава и да се противопоставя на чужденците от Северен Китай и Япония.

 

„Маймунско Кунг-Фу“ / „Mad Monkey Kung Fu”

любими кунг фу филмиВторото място заема филма „Маймунско Кунг-Фу“ / „Mad Monkey Kung Fu”, който е един от шедьоврите на кунг фу филмите.

Филмът разказва за талантлив учител владеещ стила „Маймунски Юмрук“, който заедно със сестра си обикаля градовете и изнася представления. В един от градовете сестра му е отвлечена, а той прокуден.

Последвалото отмъщение е в постоянни битки и показва невероятни бойни сцени в кунг фу стил.

 

“Воин на Вятъра“ / „Fighter in the Wind”

Третият филм е “Воин на Вятъра“ / „Fighter in the Wind”, който е базиран върху живота на Чои Бее Дал – създателят на стила в карате – Киокушин. Чои е южнокореец, който емигрира в Япония, където основава школа по Киокушин карате. Чои променя името си на Масутасо Ояма. Във филма има изключителни бойни сцени, които ще впечатлят всеки фен на бойните изкуства.

„Тигър и Дракон“

На четвърто място ще поставим „Тигър и Дракон“. Във филма умело се съчетават спиращата дъха въздушна акробатика и невероятните визуални ефекти, чрез които е разказана една трогателна история за любов, смелост и достойнство. Двама майстори на бойните изкуства, които трябва да върнат откраднат 400 годишен меч. Следват вълнуващи битки и любовни трепети.

„Безстрашен“

На последното 5-то място ще класираме „Безстрашен“. Във филма участва кунг фу звездата Джет Ли, който изиграва ролята на майстора на китайски бойни изкуства Хуо Йуанджиа, основател на школата Джин Уу.

Във времена на хаос и външна заплаха Хуо цели да стане най-известният боец в цял Китай. За целта той е готов на всичко, но прекомерната му жажда за слава е причина за смъртта на близките му. Отчаян Хуо се оттегля в мирно село, където се променя – славата вече не е от значение, важна е само честа и достойнството.

В заключение може да кажем, че има и още много добри филми заслужаващи вниманието на всеки фен на източните бойни изкуства – споделете кои са вашите в коментарите под статията. Един от емблематичните примери за добри филми за бойни изкуства са филмите с Тони Джа, повече за които може да прочетете в материала за Тони в Benchtalks.com.