Home Авто Правилните обувки за шофиране

Правилните обувки за шофиране

Обувки за шофиране

Правилните обувки за шофиране играят важна роля за безопасността и все пак има много хора, които шофират с дебела подметка, високи токчета, сандали или джапанки.

Неизползването на подходящите обувки обаче, може да доведе до инциденти на пътя.

Подходящите обувки за шофиране трябва да позволяват на крака да чувства педалите свободно, за да може да се постигне желаното спиране или ускорение. Обувките с подметка повече от 6 см или сабо с твърди токчета не са подходящи за шофиране, защото подметката е изключително твърда и възпрепятства чуството за правилно усилие върху педалите. Дори и най-добрите туристически обувки също не са походящи за каране на автомобил

Носенето на обувки с висок ток също може да е проблем – те не са подходящи за шофиране, тъй като петата стои на по-високо положение и работата на краката с предалите е затруднена.

ОБУВКИ на ПРОМОЦИЯ

В другата крайност карането бос – въпреки че предоставя максимално усещане на краката към педалите, шофирането бос може да доведе наранявания на краката в случай на пътно транспортно произшествие, тъй като те не са защитени от нищо.

Какво да гледаме при избор на обувки за шофиране?

Подметката е едно от най-важните неща при избор на обувки по принцип, а също и когато става въпрос за шофиране на автомобил.

  • Тя не трябва да бъде нито много висока, нито много тънка, също така нито много твърда или мека.
  • Трябва да има добро сцепление с педалите и да не се пързаля.
  • Обувките трябва да бъдат леки за да може крака лесно да се премества.
  • Не трябва да стягат много на глезена за да не възпрепятсват движението на крака.
  • Подметката не трябва да бъде прекалено широка за да се избегне натискането на два педала едновременно.

По тези критерии маратонките на Лонсдейл (Lonsdale) са идеални за шофиране покриващи всички критерии за паравилни обувки за каране. Маратонките на Лонсдейл се отличават с перфектна дебелина, твърдост, сцепление и лекота което ги прави едни от най-предпочитаните обувки за каране от много непрофесионални съзтезатели. Най-важното е, че те са идеални за дълго шофиране, като не създават умора в краката.