Правила за здравословно хранене

607
здравословно хранене

Всички знаем, че една ефективна програма за отслабване не трябва да включва само диета, много физически упражнения и занимания на открито. Специалистите по отслабване са убедени, че в повечето случаи, развиването на навици свързани със здравословното хранене, са всичко което ни трябва за да имаме нормално тяло.

Здравословното хранене е свързано с редовното приемане на необходимите вещества, за да може организма ни да функционира правилно. Придържането към правилата на здравословното хранене, ще ни помогне да имаме красиво и здраво тяло.

Представяме ви 7 елементарни правила, които е добре да превърнете в навици, за да се радвате на здраво и стегнато тяло.

1. Режим на Хранене. Определете си точно време за закуска, обяд и вечеря и се опитвайте да го спазвате.

2. Закуската ви трябва да бъде лека и хранителна. Избягвайте тежките храни. За предпочитане са плодови сокове, мляко с мюсли трици, зеленчуци или леки сандвичи.

3. Не преяждайте и яжте бавно. Яжте бавно и дъвчете добре храната. Експертите казват, че този който сдъвква всяка хапка по 20 пъти, поема 67 калории по-малко, от този който не сдъвква добре храната.

4. Разширете диетата си с натурални фибри. С други думи яжте повече плодове, зеленчуци и зърнени храни, които подобряват метаболизма, нормализират функциите на храносмилателната ви система, също така стимулират детоксификацията и подсилват имунната ви система.

5. Не се отказвайте от Естествените Протеини. Месото и рибата са най-добрите източници на протеин, така че не ги отбягвайте.

6. Не отказвайте хляба. Достатъчно е да хапвате по 1 филийка черен хляб всеки ден, за да осигурите на тялото си няколко важни аминокиселини, които организмът ви не може да синтезира сам.

7. Пийте много вода. Изпивайте 6-8 чаши вода на ден, за да бъдете по-свежи, да имате по-хубава кожа и да намалите риска от целулит.