Знаете ли, че???

592

Дефектни електроуреди и инсталации /домашни уреди, кабели и претоварени контакти/ причиняват 7000 битови пожари в страната всяка година.
Ето няколко прости примера за това как да избегнете пожари причинени от електричество:
– Винаги проверявайте дали използвате правилния предпазител, за да избегнете прегряване
– Когато купувате електроуреди и електроматериали, проверявайте дали имат маркировка за безопасност
– Определени уреди трябва да се включват в контакта сами, тъй като се нуждаят от голяма мощност
– Стремете се да включвате по един щепсел на контакт

Знайте ограничението!!!
Разклонителите и адаптерите имат ограничение за това колко ампера могат да поемат. Не ги претоварвайте, за да намалите риска от пожар. Различните уреди използват различни мощности – например, телевизорът използва по – малък амперов щепсел, а прахосмукачката по – голям. Бъдете нащрек за следи от опасни или оголени кабели, като например следи от обгаряне, горещи щепсели и контакти, изгорели предпазители, прекъсвачи които прекъсват без очевидна причина или пък мигащи лампи. Проверявайте и сменяйте всички стари кабели и проводници, особено ако не се виждат – ако са зад мебелите или под килима. Изключването на електроуредите от щепсела намалява риска от пожар.
Ето защо заповядайте при нас! Ние от „КРИС 94“ ООД с удоволствие ще Ви консултираме и предложим висококачествените и надеждни продукти от богатата ни гама, с която разполагаме. Доверете ни се, Вашата сигурност и удовлетвореност са наш приоритет – защото клиентите ни са скъпи!

http://www.kris.bg