Защо жените изневеряват

880

Постоянно четем причините защо мъжете изневеряват, защо мъжете лъжат, и какви ли не от този род. Както има мъже които изневеряват, така има и такива жени. В това няма нищо нелогично. Но защо ли жените не си го признават.  Или може би мъжете не биха искали да разбират някой неща. Дали съм права или не, всяка жена сама за себе си може да определи. А дали мъжете ще приемат тези причини, зависи и от това до колко за тях има значение, дали половинката им е вярна и ако не е, къде се крие проблема?

1. Палави Жени

Просто има жени, които не могат да бъдат само с един мъж. По една или друга причина, това им е в кръвта. Аз не съм психолог, за да мога да определя причините за това. Срещала съм такива жени – те просто не могат да издържат няколко месеца само с един мъж. Дали защото им е скучно, или просто не намират удовлетворение в отношенията с него. Дори и да е принца на мечтите, те пак не могат да са само с него.

2.Задушаващата ревност

и ограниченията въздействат еднакво отблъскващо и на двата пола, и често стават причина за скандали и ненужни разправии. Да налагаш непрекъснато определени норми на някого не е печеливша стратегия и често ефектът е обратен. Прекомерната ревност е израз на чувство за притежание. С това може да окажете натиск върху партньорката си и неволно да я подтикнете към изневяра.

3.При липса на внимание, разбиране или близост

Обикновено жените проявяват болезнена чувствителност на тази тема. Стратегии от рода на „По-добре да потърся внимание на друго място” или „Друг ще ме разбере по-добре”, може би са много крайни, но пък това е… типичен сценарий за много жени.

4.При изневяра от страна на любимия

По-темпераментните мацки лесно се палят на тази тема и са готови не просто за разправии и сцени, а дори за опцията да ви върнат „жеста”. Просто ей така – ответна реплика; нещо като израз на това, което сте им причинили.

5.Проблеми и разочарования в сексуалното общуване биха могли да подтикнат всеки към обятията на друг/-а. При жените най-честа причина за това, е усещането за неудовлетвореност от любовните отношения. (Тук женските капризи и претенции могат да бъдат всякакви и много, толкова много, че си заслужава да се разгледа въпроса в отделен материал.)

6.Когато не обичат достатъчно.., или изобщо не обичат, жените изневеряват – Без коментар!

7.Ако партньорът е мекошав или слабохарактерен много вероятно е Тя да се чувства свободна да прави каквото поиска. Колкото по-малко усеща една жена присъствието и волята на половинката си (в отношенията между тях), толкова по-склонна е към изневери и дори алтернативни връзки.

Иначе казано, ако вашата любима ви изневерява, то тя : не ви обича (или поне не достатъчно силно) или нещо във вашите отношения й липсва/тежи.

Понякога егоистичната човешка природа ни пречи да допуснем, че може в нас да има проблем, с който отблъскваме любимия човек. Забравяме, че изневярата на другия може да се тълкува не само като вина спрямо нас, но и като бягство. А бягството е отказ да останеш… Някъде, където не желаеш или пък не можеш.