Вероятно досега сте носили любимите си парфюми погрешно – ето мнението на специалистите

240
как правилно да носим парфюм

Парфюмерията със сигурност се отнася към изкуството и висшата мода. И тук, точно както и при дрехите и аксесоарите, се следят тенденции, покоряват се актуални върхове, докосват се човешки сърца и съзнания. Можем да кажем, че носенето на брилянтни парфюми е като черешката на тортата – именно невероятните ухания завършват цялостната визия и ни позволяват наистина да се усетим повече от прекрасно в кожата си.

И, докато споделяме с вас безкрайната си любов към ароматите, не пропуснахме възможността да се допитаме и до мнението на експертите в областта. Този път решихме, обаче, да си поговорим с тях не за съдържанието и за начина на правене на есенции, а за правилното им носене. Макар и на пръв поглед подобен въпрос да звучи странно и безпредметно, всъщност установихме, че голяма част от хората носят любимите си парфюми погрешно.

Най-често допусканите грешки при носенето на парфюми

Ако се припознаете в някой от долупосочените признаци, то тогава със сигурност днешната статия ще ви бъде от особена полза. Носенето на парфюми далеч не се изчерпва само и единствено с впръскването от бутилката. Поговорихме с някои специалисти от областта като парфюмеристи и стилисти в опит да открием правилните начини. Но, първо, разбира се, нека се спрем на най-често допусканите грешки при носенето на парфюми.

Със сигурност много от вас ще кажат, че китките са най-популярното място за носене на парфюм. Със сигурност това е така – именно там пулсът ни се усеща достатъчно добре, за да може да разпръсква във въздуха невероятните нотки и акорди. Грешката идва с това какво обикновено правим, след като сме напръскали китките си – втриваме ги една в друга. Експертите споделят, че клиентите мислят, че по този начин разнасят аромата на по-голяма площ. Всъщност, обаче, постигаме разрушаването на молекулярната структура на аромата, което, от своя страна, води до значително намаляване на трайността.

Не е изключено и да пръскаме парфюми и по дрехите си с надежда да увеличим интензитета и трайността им. Добре е да помним, обаче, че една голяма част от благоуханията съдържат масла – шансът да се сдобиете с петно по дрехите си не е никак малък. Ето защо ви съветваме да се придържате към кожата. Ако, все пак, желаете да напръскате дрехите си, то се уверете, че са плетива – доказано нишките им задържат ухания за много дълго време.

Препоръките на парфюмеристите за правилно носене на парфюми

Стремим се да бъдем полезни – ето защо споделяме с вас някои ключови положения от правилното носене на парфюми. Използвайте душ гел и крем за тяло със същия аромат, за да удължите интензитета на аромата. Местата по тялото, които са идеални за нанасяне на ухания, са зад ушите, ключиците, вътрешността на лактите и коленете, китките. Не втривайте кожата си на мястото на впръскването. Най-удачното време за нанасяне на парфюм е след баня, тъй като влагата ще спомогне ароматът да се заключи в кожата за по-дълго.