Home Туризъм Туризъм и безпроблемно пътуване със самолет

Туризъм и безпроблемно пътуване със самолет

Туризмът и пътуването като цяло изисква своята подготовка и правилно планиране. Човек може да сведе до минимум проблемите при пътуване чрез по-ранно планиране и спазване на няколко предпазни мерки преди да премине към самото пътуване.

  1. Ако пътуването ви е обвързано с летене тогава винаги купувайте билет от надеждна авиокомпания. Незабравяйте да проверите дали предлагат специални цени или оферти при покупката на билет. Проверете дали билета ви е закупен със сигурност и ви гарантира място в самолета.
  2. Разберете подробности относно теглото и размера на позволения багаж. Маркирайте всичките си чанти и куфари, като добавите на лист хартия името си, телефон за контакт, дата и номера на полета ви ако багажа ви се загуби. Опаковайте здраво куфарите и чантите, защото при товарене и разтоварване някоя от тях може да се отвори неволно.
  3. Проверете дали носите със себе си паспорт, всички други необходими документи, лекарства и всичко друго, което в процеса на пътуване може да е от съществена важност за вас.
  4. При пътуване със самолет е важно да се съобразите с всички условия за сигурност препоръчани от авиокомпанията. Всички опасни предмети като бръсначи, ножици и т.н. трябва да са основния ви куфар, а не в ръчния багаж.
  5. Не забравяйте да заредите батериите на телефоните, лаптопите и всяка друга електроника, която смятате да ползвате по време на път.
  6. Вземете личната си карта и проверете отново дали носите билетите със себе си.
  7. Ако пътувате с личен автомобил до летището, проверете дали не можете да резервирате място предварително, за да не се лутате в търсене на място преди полета ви. Ако не успеете да намерите свободно място от предлаганите на летището, може да опитате да си намерите място на частен паркинг близо до летището.
  8. Преди на напуснете домът си проверете отново разписанието на полета ви. Погледнете дали времето за регистрация не се е променило. Оставете си достатъчно време, за да се регистрирате за полета и да си отдъхнете малко на летището. По този начин няма да се налага припряно да потичвате напред-назад.

Ето някой от стандартно забранените неща, които не би трябвало да носите в ръчния си багаж при полет: леснозапалими вещества, аерозоли, домашни почистващи препарати. Други забранени неща са огнестрелни оръжия (независимо дали имате разрешително), ловни пушки, бейсболни бухалки, екипировка за ски, хокей екипировка, стикове за голф, стрели за дартс, лъкове и стрели.