Три начина, с които да поместим фототапети в интериора на домашния декор.

80
кич

Тапетите са практични, излъчват уют, поддържат се лесно и използвани правилно могат  да добавят наистина ефектен завършек в  интериорната концепция дизайн!

Без повече приказки, нека стартираме рубриката веднага!

  1. Не прекалявайте!

Една стара поговорка гласи:  „Много хубаво не е хубаво“. Тези думи буквално кънтят в ушите ми щом става въпрос за апликация на изделия обхващащи голяма площ!  Меко казано абсурдно изглежда добавянето на акцентен фототапети в помещение с допълваща  аранжировка, хартиени тапети. Съгласете се с мен комбинацията между фототапет с горски водопад и ролка кафяви тапети с геометрични  фигурки ще създаде по-скоро кичозна обстановка, отколкото луксозна и екстравагантна визия, към която всички се стремим.

  1. Както се изразих по-рано разгледани самостоятелно тапетите със сигурност придават топлина и чувство за комфорт. Самата текстура на изделията аналогично прави свръзка с представите ни за уют.

* В случай, че изберете  работа с тапети тип Pattern, трябва да бъдете абсолютно наясно, че  тяхното поместване  задължително касае индивидуално позициониране в интериор. Аранжирани с едноцветна мебелировка и декорации в обрани цветове, гарантирано ще постигнете вдъхновяващи резултати!

* Добавяйки флис фототапет трябва да изберете абсолютна неутралност. Заложете на комбинация с интериорна боя, която в прочем може да тонирате спрямо цветовете на готовото печатно изделие, друга успешна опция е да заложите на едноцветни тапети в цвят близък до някой от тези на акцентния декор.

  1. Акцент

По време на цялата статия опитвам да натъртя колко важно всъщност е да не претрупваме интериорното съчетание, именно защото семплото винаги изглежда по-добре от претруфеният кич.

Също толкова голяма тежест в аранжирането, обаче  имат и акцентите. Празните  “голи“ стени са не по-малко неприятна гледка от вече разнищеният по-горе казус.  Представете си бяла стая с бели мебели например. Напускайки това помещение вместо очаровани, определено можем да излезем с наченки на депресия…

Всичко сътворено с мярка дава гаранция за безупречни резултати. Красивият фототапет ще се превърне във фокусна точка, в случай, че бъде добавен ефектно в декора на кокетната малка спалня в провансалски стил например.
стилно обзавеждане

В заключение ще добавя следното: Бъдете креативни, творете смело и с размах, стига това движение да не се окаже удар по самите Вас!

кич

стилно обзавеждане правила