Тренировки и хранене през нощта

623
тренировки вечер

Времето, в което ще тренирате се определя основно от вашите цели. Ако търсите покачване на мускулна маса с преобладаващо интензивно натоварване, най-подходящото време за тренировки би било рано сутрин, веднага след работа и преди да ви е застигнала умората, или в късния следобед, след като сте отпочинали.

За мускулен растеж са препоръчителни и тренировки с преобладаващ обем в ранния или в късния следобед.

Ако пък целта ви е просто да поддържате форма и тонус желателно е да приложите кръгова или полукръгова тренировка, което ще рече такова фитнес занимание, което ще води до ниска обща умора. Такива тренировки са подходящи за провеждане по всяко време, освен през нощта.

И сега най-болния проблем – редукция на теглото.

Особено подходящо би било кардио занимание твърдо рано сутрин, ако кардиото ще е обемно с целеви пулс. Ако пък предпочитате интервално кардио най-добре е да го правите възможно по-близо до започване на работната ви нощ.

При тези, чиято основна цел е понижаването на теглото, идеята е да има сън между 9:00 и 15:30, след което да се тренира, разбира се след стабилна доза аминокиселини и суроватъчен протеинов шейк.

Не забравяйте, че всички тези тренировки ще ви идват в малко повече, защото на фона на недоспиването и умората, те ще ви отнемат още около 1,5-2 часа сън, а това не бива да се подценява в мащаб.