Home Свободно Време ТОП 10 на държавите за супер риболов

ТОП 10 на държавите за супер риболов

най-добрите държави за лов на риба

Заедно експертите рибари от Ribata.eu подбрахме за вас първите 10 държави за уникален риболов по света.

По природа човек е ловец. Затова много мъже обичат да ловуват. Представяме ви 10-те държави, в които риболовът е истинско изживяване. Ако сте запален риболовец, трябва да посетите тези страни.

1.Финландия

С право се нарича страната на рибарите. Финландия е известна със своите езера и вкусни риби. По-чисти езера няма никъде освен във Финландия.

Общият брой на езерата в тази страна е около 60 000. За настаняване на рибарите се предлагат уютни къщички точно на брега на водните басейни. Може да се лови риба в цялата страна. В допълнение към страхотните условия за риболов човек може да се наслади на красивата природа и финландското гостоприемство.

2.Русия

Тя заема почетното второ място в списъка на рибарите. На територията на Руската федерация има много езера, реки и морета. Реките Урал, Лена, Волга, Амур, езерото Байкал и Балтийско море се считат за чудесни места за улов на риби.

3.Норвегия

Тук е обичайно да се лови риба от лодка, а не от брега. Норвегия е известна с риби като камбала, минтай, пикша (особен вид треска) и др. Освен това в Норвегия всеки риболовец може да си почине добре и да се наслади на изключително вкусна храна.

4.Киргизстан

В тази страна има много планински езера и реки. Най-добрите места за риболов са реките: Кашгар, Нарин, Карадаря и др.

В допълнение към риболова се предлагат невероятни национални ястия.

5.Исландия

Тази страна се счита за световен център за спортния риболов. Тук рибарите от цял ​​свят идват, за да се опитат да ловят сьомга, пъстърва и морски риби.

В Исландия се провеждат световни риболовни състезания.

6.Швеция

Тя също е център за спортен риболов. Тук се организират традиционните състезанията за риболов на сьомга. Всеки, който знае как да държи въдица и има минимални познания, може да участва. Хората в Швецияпредпочитат да ловят не само от брега, а и от лодка.

Има само едно „НО“ – риболовът в тази държава е платен.

7.Словакия

В Словакия има много платени водни басейни за риболовците. Става дума за хилядите рибни ферми, където може да се лови шаран, щука, сом, каракуда, платика и др. Но, имайте предвид, че в страната действат строги правила за риболов.

8.Турция

Риболовът там е на почит и не е забранен дори от кея. Ако не успеете да уловите риба, местните пазари ще се притекат на помощ. Там се предлагат различни видове риби.

9.Тайланд

Тази страна е известна със своя екзотичен риболов. Тук може, например, да бъде уловен огромен сом, чийто тегло достига до 50 кг.  Със сигурност, уловът на риби в Тайланд е уникален.

10.Израел

Страната е известна със своя динамичен и вълнуващ риболов. Риболовният сезон в тази страна започва през пролетта и завършва през есента.

Наслука!