Какво е SEO?

632

SEO популяризацията или иначе казанопопуляризация на уеб сайтове е процедура, целяща да изтласка Вашия сайт към първите позиции при търсене в Гугъл, Yahoo, Bing или подобни търсещи машини. Това ми е хоби от както се помня и тук ще Ви разкрия много от хитринките, които ще „хипнотизират“ Гугъл да обича точно Вашия сайт или онлайн магазин, а не този на конкурентите.

SEO оптимизацията на Вашия сайт го прави по-лесно откриваем от търсачките. А когато търсещите „паяци“ покажат сайта Ви на началните позиции, случайните хора които го разглеждат нарастват в пъти повече. Абревиатурата SEO е дошла от английски- SEO (Search Engine Optimization) което в превод ще рече Оптимизация за тъсещи машини. Тя се е доказала като разговорна в нашата страна, затова и аз го употребявам. И последни доразяснения, ако все още има нещо неясно- под SEO имам впредвид: популяризацията на сайт, оптимизацията му, правенето му лесно откиваем за всички възможни търсачки за сайтове и най-вече Гугъл – страницата, която Ви доведе на това място.

Напълно нормално е доста от Вас за първи път да срещат това понятие, но това в никакъв случай не показва че оптимизирането е нещо маловажно. Дори да вярвате че нямате идея какво представлява „животното“ SEO оптимизация и друг път да не сте се е сблъсквали с това, доста се лъжете. Всеки път когато търсите услуга в интернет щракате само върху първите места- уеб сайтовете с най-добра оптимизация. Всъщност, по собствена преценка всички проверяват част от първите резултати в класирането показани след сайтове тяхното специфично търсене. Интересното е че тези сайтове не се нареждат случайно. Най-горните сайтове след класирането (тези които разглеждате) притежават най-удачната SEO оптимизация.

Ако сте Взели решение да развиете Вашия бизнес/търговия като навлезете в web пространството и привлечете клиенти и купувачи от цялата страна, а не само тези от съседните офиси, освен от направата на стабилен интернет сайт се нуждаете и от популяризирането му. Същото важи и ако поставите основите напълно нов бизнес в интернет, което напоследък е много удачен вариант. Дори и уеб сайта, предлагащ най-доброто съотношение между цената и качествотос ще си остане непосещаван, ако не се вижда на първите позиции в Yahoo и Google.com.