Home Техно Шпионаж и подслушвателни устройства

Шпионаж и подслушвателни устройства

Подслушвателни устройства

В основата на шпионажа са подслушвателните устройства. Без съмнение, доколкото е възможно, всички разузнавателни служби на света се стремят да чуят изрази, които не са предназначени за чужди уши. С подобряването на технологиите за подслушване през ХХ и XXI век  се разкриха нови безгранични възможности. Понякога в името на тази специална услуга се появяват сложни изобретения, които първоначално не са за масова употреба, но с времето стават все по достъпни за обикновените хора.

Шпионажът е истинско изкуство, никой не подозира какво става. Само от време на време  в пресата излиза информация за инциденти и дипломатически скандали.

Най-важните шпионски дейности в историята са между СССР и САЩ. Двете велики сили непрекъснато измислят какви ли не нови неща, за да се подслушват взаимно и да се доберат до секретна информация.

Всеизвестен е големият скандал с подслушване на американското посолства в СССР в продължение на цели 7 години.

Въпреки че Съединените щати по онова време са официален съюзник на СССР, Сталин не се доверява твърде много на капиталистите и започва активно да подслушва какво правят американците в неговата родина. И никой не би се досетил – тук случайността помага да се открие подслушвателното устройство. Британските честоти за сканиране на информация на контраразузнаването (сградата на британското посолство е била в близост до тази на Посолството на САЩ) улавят, че изтичат ценни сведения. Те споделят това  с американски съюзници и предавателят във вид на сувенир е премахнат.

В същото време американците не разкриват информация за този инцидент и само няколко години по-късно вече обявяват, че са били доста дълго време подслушвани.

Но както се казва това не е всичко.

Шпионските служби и на двете страни са безкрайно изобретателни по начина, по който вкарват подслушвателните устройства в посолствата и някои секретни обекти.

Инсталирането им се оказва много по-трудно, отколкото създаването им. Най-често поставянето на апаратура за подслушване става във вид на невинни подаръци, извършване на ремонтни дейности, симулация на наводнения и пожари. Със сигурност и днес великите сили продължават да използват умни подслушвателни устройства.

В същото време този тип техника е достъпна за хората по света. Има устройства, с които всеки може да се направи на шпионин. Например, с такова устройства може да се хване партньорът в изневяра и да се стигне до развод. Наистина последствията могат да бъдат разрушителни.

В други случаи подслушвателните устройства могат да помогнат на човек в пряката му работа с цел предотвратяване на изтичане на информация. В онлайн магазина spy.bg може да намерите качествени подслушвателни устройства, ако ви се наложи. Така е напълно възможно да се извърши подслушване в стаята от разстояние без да се породи някакво подозрение.

Да, наистина днес техниката е направо невероятна в това отношение. Само за 59 лева може да се снабдите с мини подслушвател и aGPS локатор.

Това малко бижу работи със SIM карта. Така се реализира връзката и може на практика да се подслушва безпроблемно. Контролът функции се контролират с изпращане на SMS-и от оторизиран номер. Устройството за подслушване е наистина много малко:  40х25х15 мм и на практика може да се прикрие добре.

Оказва се, че да си шпионин в наши дни никак не е трудно!