С какво и как да съчетавате модните дамски часовници

847
ръчен часовник

Дамският моден часовник е страхотен аксесоар. С помощта на това ефектно бижу можете да направите вашата визия наистина уникална. В момента са се наложили няколко по-важни стилистични тенденции, например увлечението по женствените класически модели е нещо, което още на пръв поглед изпъква, ако човек хвърли дори и бегъл поглед към модния подиум.

Страшно актуални са и стилните дамски часовници, издържани в спортен шик, а също и очарователните модели, чийто дизайн е вдъхновен от някои от най-елегантните образци, популярни в края на миналия век – разгледайте най-актуалните модели на timebox.bg.

С какво и как да съчетавате модните дамски часовници е въпрос, който опира до красотата, стила, размера, формата и цветове на аксесоара. Той може да бъде допълнен от някоя нежна или пък по-масивна гривна, за да добавите още по-голямо очарование към вашия аутфит.

Как да съчетаваме дамския часовник с облеклото и аксесоарите?

Правилата на съвременната мода дефинира няколко различни вариации за носене на дамски часовник, но на първо място, стилистите съветват да се съобразявате най-вече с комфорта си.

Що се отнася до вечния спор коя от двете китки следва да украсят модните дамски часовници, то  заклетите ценители на тези аксесоари най-вероятно никога няма да престанат да спорят.

Дясната ръка или лявата?

Експертите едва ли ще стигнат до единодушие, но пък за сметка на това светските популярни личности и знаменитости винаги са в състояние да зададат тон и да наклонят везните в една или друга посока. Привържениците на идеята за носене на часовника на лявата ръка привеждат сериозен аргумент – тъй като обикновено дясна е активната, ако украсите нея с вашия часовник, това би било много по-рисковано по отношение на неговото безупречно съхранение.

Постоянното пресягане и извършването на многобройни и различни действия с дясната ръка крие доста рискове по опазване на добрия външен вид на часовника. Но този аргумент веднага бива оборен от привържениците на обратната теория, като техните аргументи са, че точно поради по-честите движения с дясната ръка, часовникът трябва да се носи именно на нея. За да се откроява и вижда от околните по-добре, каквато е всъщност и целта на всяко модно допълнение към визията.

В крайна сметка всеки сам може да реши за себе си към кой от двата вражески лагера да се присъедини.

Златиста или сребриста верижка?

Някои предпочитат сребристите, други –златистите. Този спор също силно наподобява по безсмислие горния. Защото във всеки индивидуален гардероб преобладават в различна степен златисти или сребристи аксесоари. Така че, феновете на среброто вероятно ще предпочетат да си купят дамски часовник със сребристи акценти, а феновете на златото – със златисти, за да могат лесно да ги комбинират с другите си бижута.

А колкото до съчетанието между златисто и сребристо, в последното десетилетие стилистите се постараха да ни убедят, че тази уж „забранена“ и заклеймявана като непригодна комбинация в миналото, вече е получила своят реабилитация.

В съвременната мода, когато тенденцията за „съчетание на несъчетаемото“ излезе на един доста преден план, би било пълна отживелица да робуваме на остарели схващания.

На модните подиуми по цял свят можем да видим атрактивни комбинации между сребристи и златисти акценти в облеклото и допълнителни аксесоари, така че, просто няма смисъл да се впускаме в излишни спорове. Защото в модата съществуват доста изключващи се взаимно „правила“, а и тенденциите постоянно търпят развитие.

Така че, единственото най-важно правило е просто съчетанията, на които залагаме, да изглеждат естетично.