Home Лайф-Стайл Роклята в гардероба

Роклята в гардероба

червена рокля

Защо всяка жена трябва да има рокля в гардероба си?

Всяка уважаваща себе си жена трябва да има тоалети подходящи за различни поводи.
Най-ярък пример за това е роклята в гардероба.

Дори в ежедневието си да не обличаме рокли, винаги ще се намери повод да се издокараме.

Роклята е олицетворение на женственост, стил, изисканост и придава приказен вид на жената.

Най-често срещаните рокли в женския гардероб са три вида: малката черна рокля, абитуриентската рокля и сватбената рокля.

Вижте също: Балната рокля – дълга или къса?

Известно е, че жените обичат черни рокли, защото изглеждат привлекателно и ги правят по-слаби. Над 90 на сто от жените имат в гардероба си своята любима черна рокля. Но едва ли знаете всичко за нея – ето и няколко интересни факта.

Интернет изследване обхванало 2100 жени на възраст между 25 и 40 години показва, че малката черна рокля е най-добрата по възвращаемост инвестиция, която е направила жената. Средно от датата на закупуването тя се носи 11 години и в този период собственичката на този тоалет я облича средно 140 пъти.

Над 90 на сто от жените имат поне една малка черна рокля в гардероба си, а половината от тях имат между 4 и 6 такива рокли. Смята се, че това е най-идеалният тоалет за всички случаи. От друга страна пък 60 на сто от запитаните дами имат малка черна рокля, която носят само за специални поводи. Нежната половинка обожава тази дреха, защото може да я носи на работа, на срещи, на официални събития, като винаги може да я разнообрази с бижу или друг аксесоар.

Балната рокля винаги би могла да се използва повторно. Тя също влиза в употреба за някое парти. Поканена сте на сватба, нямате какво да облечете. В гардероба ви чака добре забравената рокля от абитуриентската вечер, готови сте да шашнете гостите.

Сватбената рокля от своя страна може би няма се облече повторно(дано сте улучили човека до себе си от първия път), но пък няма нищо по-приятно от това да ви се прииска да си спомните този приказен ден, отваряйки гардероба и тя все пак е там на закачалката. Както по филмите, защо не и дъщеря ви да не я облече в нейния сватбен ден. Това е символ на уважение и привързаност към майката. Роклята се предава на поколенията.

От всичко казано до тук става ясно, че роклята е задължителен елемент в гардероба на една жена. Дано поводите за носенето й са повече.