Home Лайф-Стайл Пот и парфюм или нещо като война и мир

Пот и парфюм или нещо като война и мир

парфюми

Пътували ли сте скоро в градския транспорт?

Със сигурност там може да усетите всякакви миризми – на парфюми, човешка пот, мръсотия, чесън, лук…И разбира се усещането никак не е приятно…Бърчим нос, не смеем да поемем дъх и чакаме с нетърпение спирката си.

Какво трябва да знаем, ако искаме да ухаем добре не само на работното си място, в дома, но и в градския транспорт?

Може би всеки един от нас си купува парфюм или дезодорант с надеждата да мирише добре. Запомнете, основното правило, все пак, когато се слагат аромати върху тялото, е да бъде човек добре изкъпан. В противен случай смесването на пот и каквато и да е парфюмна есенция води до невъобразима воня. И като резултат, усещането е крайно неприятно. Пот и парфюм е точно като война и мир! Ясно е , че никой не обича войната, респективно потта.

А второто правило е свързано с това: никога да не слагаме парфюм или дезодорант върху непрани дрехи – миризмата на мръсна дреха в никакъв случай не може да се тушира от миризмата, на който и да е скъп парфюм.

В крайна сметка дори да си сложите парфюм от 215 000 долара като Imperial Majesty, то ефектът няма да е добър. А този парфюм от 2005 г.  веднага влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-скъпият парфюм в света. Парфюмът се доставя на клиента с автомобил Bentley, който е включен в цената му.

И така, последното правило е свързано със съхраняване на миризмата на парфюмите.

За да може да съхраните аромата на парфюма или дезодоранта по-дълго на своето тяло  – то той се поставя на правилното място, а това означава, че трябва да се слага в гънките на човешкото тяло. Например, на свивките зад коляното и свивките на лакътя, както и в зоната на ключиците и отзад на врата. По този начин да може да запазите аромата на парфюма за по-дълго време.

И накрая един стар изпитан трик – на леко влажна коса се слагат няколко капки качествен марков парфюм. Но ако нямате пари, за да си купите скъп парфюм, то, със сигурност, може да ползвате качествено етерично масло от пачули, иланг-иланг или розово масло, разтворено в подходяща маслена основа. Така може да ароматизирате косата си и да се носите в облак от прекрасно ухание.

Вярваме че тези съвети са ценни, за да може да се възползвате от качествата на закупения парфюм или дезодорант максимално!