Home Бизнес Подходящ избор ли са епоксидните подови покрития за индустриални помещения?

Подходящ избор ли са епоксидните подови покрития за индустриални помещения?

епоксидна смола за под

Когато става дума индустриални помещения, то има един основен фактор, с които трябва да се съобразим на първо място. Става дума за безопасността. Все пак, това са местата, където работят служители, както и не е изключено там често да се използват тежки превозни средства и специфична техника.

Именно поради горното е важно да подходите внимателно при избора на подходящо подово покритие за индустриални обекти, осигурявайки нужната безопасност и защита на всички наоколо. В последните години епоксидните подови покрития се превръщат в популярен избор. Подходящи ли са те за нуждите на индустриалните сгради обобщаваме в следващите редове.

Какво представляват епоксидните подови покрития?

Преди да търсим отговор на въпрос дали епоксидните подове са подходящи за индустриални помещения, нека обърнем първо внимание на това какво точно представляват те. Епоксидните подови покрития представляват тънък слой, който се получава от смесването на епоксидна смола и втвърдяващ агент. Традиционно епоксидното покритие се полага върху бетонен под или друга вече изградена подова настилка.

Какви предимства може да предложи епоксидното покритие за под в индустриалните обекти?

Епоксидните подови покрития предоставят не малко предимства за нуждите на индустриалните обекти. В следващите редове ще ви представим накратко част от най-важните сред тях:

Епоксидните подови покрития предлагат значителна дълготрайност

Когато става дума за бизнес, разходите, които правите и тяхната възвръщаемост са от голямо значение. Епоксидните покрития за под се отличават със значителна дълготрайност, дори и в среда с натоварен трафик.

Може да се очаква епоксидни ви под да издържи до 30 години в зони с лек трафик. При редовна поддръжка може да надхвърли 20 години експлоатация дори в тежки промишлени и търговски съоръжения.

Епоксидните покрития са рентабилни

Като споменахме разходи, няма как да не им обърнем внимание и на тях. Тъй като епоксидната смола често може да се монтира върху съществуващата подова настилка, може да спестите  значителни разходи, които иначе бихте похарчили за ремонт на подови настилки. Дълготрайността в съчетание с рентабилността превръщат епоксидните подове в отлична инвестиция, която си струва да обмислите.

Устойчиви в индустриална среда

Епоксидната смола е устойчива на напукване, често срещан проблем с бетона, и предлага издръжливост срещу абразия, корозия, температурни крайности и химически разливи. Въпреки че е от решаващо значение да се отстранят разливите възможно най-скоро, често срещаните промишлени инциденти няма да унищожат епоксидните подове.

В допълнение, епоксидната смола се откроява и с високото си ниво на удароустойчивост. Представете си инцидент, при който голяма тежко отрудване, като  пада на земята. Сериозните удари лесно предизвикват пукнатини в бетона, докато епоксидната смола е малко вероятно да бъде повредена.

Както сами може да прецените, епоксидните покрития имат потенциал да се окажат идеалното подово решение, от което вашия производствен обект има нужда, за да осигури комфорт и защита на всички, които работя там.

За да се възползвате от всички тези предимства, е важно да инвестирате в качествени материали за вашите епоксидни подове. Едно доказано предложение е двукомпонентната епоксидна боя за подове Neopox® Special. Тя намира приложение при  интериорни циментови подове подложени на висока механична и химична натовареност като производствени фабрики, лаборатории, складове, магазини, паркинги , гаражи, болници, училища и др. Още един от плюсовете е, че може да я откриете налична в 9 основни цвята.