Почивка в Банско за различните зодии

1096

Астролозите твърдят, че това как предпочитаме да прекараме ваканцията си зависи най-вече от нашата зодия. Според тях хората се делят на земни, огнени, въздушни и водни и всеки си има различна представа за перфектната почивка. Има обаче само едно място в България, което може да задоволи потребностите и прищевките на всички зоадиакални знаци, и това е Банско.

Представителите на земните зодии (телец, дева и козирог), разбира се, винаги са здраво стъпили на земята. Те обичат предварително да си направят схеми и планове, които по време на почивката стриктно да спазват. Затова за тях е най-подходящо за разгледат всички забележителности, които Банско предлага. Всеки българин знае, че градчето пази тайната на едни от най-великите моменти от историята ни, които си заслужава да познаваме. В района се намират множество манастири и музеи – къщите музей на Неофит Рилски и Никола Вапцаров, Веляновата къща, историко-етнографския музей „Радонова къща“, точно копие на килията на Писий в Хилендарския манастир, където той е написал „История славянобългарска“, църквите „Успение Богородично“ и „Света Троица“, манстирът „Свети Пантелеймон“ и много други.

За огнените зодии (овен, лъв и стрелец) най-важно е постоянно да вършат нещо. Те са дейни, спонтанни и винаги преливащи от енергия, което прави зимните спортове чудесен начин, чрез който могат да изразходват своите сили. Неслучайно Банско и миналата година получи наградата за най-добър ски курорт в Източна Европа – той предлага едни от най-красивите и безопасни писти на Балканите. Освен тях за любителите на туризма има и множество зимни маршрути. А за онези, които обичат по-екстремните изживявания, се предлага и параглайдинг от връх Тодорка – този вид забавление много прилича на парапланеризма, но единствената разлика е, че на краката човек има ски и се приземява върху сняг. Банско предлага още и спускане с моторни шейни и огромна ледена пързалка за страстните кънкьори.

Всеизвестно е, че водните зодии (рак, скорпион и риби) са големи домошари. Затова едва ли някой ще се учуди, че перфектната почивка за тях означава да си намерят перфектния хотел. За тях е важно той да може да отговори на всичките им нужди – красиви и уютни стаи, спа център и басейни, вкусна кухня, лоби бар с лятна градина, за децата – хубав детски кът, различни удобства и глезотийки като паркинг, безжичен интернет, кабелна телевизия, телефон, мини сейф, хладилник, кафе машина и дори и тостер. А хотелите в Банско определено могат да задоволят всеки вкус.

За хората, представители на въздушните зодии (близнаци, везни и водолей), характерното е, че са изключително комуникативни и винаги обичат да бъдат заобиколени с хора. Затова перфектната почивка за тях се изразява в това да се отдават на различни активни дейности заедно със своите приятели, роднини и познати, а дори и непознати. А Банско може чудесно да отговори на тези техни потребности – в околността има множество интересни занимания, на които могат да се отдадат. Сред тях са яздене на кон, игра на голф, риболов, пешеходни турове, off road преходи, скално катерене, рафтинг, каякинг, каньонинг, ловен туризъм, пейнтбол, бъги турове и още много подобни. А за вечерта – има безброй ресторанти, механи, барове и дискотеки. Изобщо – най-красивият ни курорт може да отговори и на най-взискателните вкусове, които имат въздушните зодии.