Как да се изчисли цената на дограмата?

Факторите, които влияят на крайните цени на pvc дограма са много .Приблизителна цена може да се направи във всяка фирма, занимаваща се с производство на дограма. Така се взема предвид размера (височина и ширина)на дограмата, видът профил, броя на камерите в прозореца, както и конфигурацията на прозореца – броят на крилата, които се отварят и т.н. Колкото повече отваряеми части има една дограма, толкова по-скъпа ще бъде тя.
В допълнение, цената на поръчката зависи от това дали ще се имонтират первази на прозореца, както и други допълнителни елементи – комарници, щори, които оскъпяват поръчката.

Колко време отнема монтирането на PVC дограма?

Един опитен екип от монтажници извършват демонтаж на стара и монтаж нова дограма само за 1 час. Обикновено в това време се включва монтаж на первази,комарници и други допълнителни аксесоари.

Как да се предпазим от конденз по pvc дограмата?
Конденз по прозорците се получава в тези домове, където няма активна вентилация и има високата влажност. Пластмасовите прозорци в затворено положение на практика не е пропускат въздух, така че трябва редовно да се проветрява помещението.

Как да се грижа за новата pvc дограма?

Грижата за PVC дограмата е съвсем проста. Нуждаете се от периодично почистване на крилото и рамката с мека кърпа или с конвенционални препарати. Трябва да се избягва почистването с препарати включващи в състава си абразивни частици, киселини, ацетон и други разтворители, които могат да повредят пластмасовата дограма или да направят драскотини по нея.В допълнение, всички подвижни части и заключващи механизми препоръчва най-малко два пъти годишно, смазване с рН-неутрални материали (вазелин или масло).

Сподели