Обзаваждане за баня

820

Ако сте на дневен ред на обзаведете вашата баня, а не разполагате с с много заделени пари настрани, можете да компенсирате липсата на достатъчно пари с по голям ентусиазъм и фантазия. Банята която я имате не сте променявли нищо в нея с години, а вече мебелите и плочките са ви умръзнали до болка. Как може да направим от нищо нещо.

Не е задължително наитина да инвестирате в обзаваждане за баня много пари за да изглежда тя като нова. Просто дай дайте път фантазията във вас и направете една пекрасна баня с нови цветове.

По същестяо обаче как да действаме за да направим нещата обновени и по красиви. В повечето специализирани магазнинни мрежи се продава специални влаго и водоустойчеви фолиа за мебели за баня. Те се предлагат в разнообразни палитри и текстури. Тяхно поставяне се извърша изключително лесно и относително бързо.

Преди да купите фолио разбира трябва да знаете колко ще ти трябва. Затова премерете мебелите, тяхната дължина, височна, широчина и пресметнете точно колко фолио ви е необходимо. Хубаво е да купите малко повече, защото утрешният ден може да искате нещо да поправите някое улющено или удраскано мясно, затова купете с една идея повече.

Слагането на фолито е лесно, но трябва да се следват определени стъпки. Първо почиствате добре повърхноста на мебелта, която ще обновявате с препарат за почистване, за има по добре захващане с фолиото. След което взимате фолиото и изрезвате парчета според размера. След което напръсквате повърхността с течност, по възможност да съдържа някаква някаква самунена основа или веро. Това се прави с цел когато сложите неправилно фолито да можете лесно да го отлепите и то да не се нарани.

След това е добре да си вземете помощник за да държи другият край на фолиото. Като поставяне става от една към другата страната, а не едновременно. Това се прави за да се избегне „ заклещването“ на въздух между фолито и повърхността и да не се получават мехурчета. Поставянето става плавно, като вземте един сух парцал и леко притсикайте с еднопосочни движения.

След като поставите парчето прегледайте внимателно къде са се образували мехурчета. Ако има не се притеснявайте – няма непоправими грешки. Вземете тънка игла и направете малки дупчици, и изтласкайте въдъха от тях. Тези дупки в крайна сметка са почти невидими и няма да развалят естетиката. Така може да облепите всичко почти и обзавеждането за баня става ефектно и много евтино.

Самото фолио е на достъпни цени и колко и мебели да иамте в банята, всичко може да излензе за 30-50 лв. Направето го старателно и всички гости ще бъдат въхитени и няма да разберат, че нещата не са от магазина.

Обзавеждането за баня не е задължително да бъде с много финансови ресурси, но определно трябвада заделите времеви ресурс.