Home За дома Научете за новите тенденции при дизайна на кухнята за 2019 година.

Научете за новите тенденции при дизайна на кухнята за 2019 година.

Модерна кухня

Как да организираме добре своята кухня?

Каква трябва да бъде кухнята през 2019 година?

Модерните кухни трябва да е основно функционална и удобна през 21-ви век.

Бързото темпо се отразява на начина ни на живот, така че по-малко време стоим в кухнята, като се опитваме да приготвим бързи ястия. В резултат на това дизайнът на кухнята е проектиран с акцент върху минимализма.

Дизайнерите все повече предлагат хармонични решения с естествени успокояващи нюанси, взети от природата. Кухненският интериор е изпълнен с екологични материали, които подчертават изчистените форми, създавайки стилно и сбито пространство.

Повечето дизайнери са убедени, че неутралните нюанси, които са актуални сега, никога няма да излязат от мода. Изборът на неутрални цветове помага да се реализират най-разнообразните идеи за дизайна на кухнята, където всички цветове се комбинират без никакви проблеми: сиво, бежово, кафяво и бяло. Цветните мебели дават по-голяма раздвиженост и весело настроение.

Важно е да се има предвид, че модерната кухня през 2019 г. съчетава днешните високи технологии с комфорта. Многофункционалното оборудване лесно обединява уютни дървени мебели, текстил и свежи цветя. Изчистената кухненска стая с хромирани елементи, със сигурност, изглежда добре с няколко декоративни елемента, като текстил или рафтове с красиви чинии и съдове, за да направи атмосферата по-уютна.

Независимо от това къде се намира кухнята, в апартамент или в къща, мебелите трябва да са подбрани с оглед на ергономичността и естетиката. Модерният дизайн дава оптимално съхранение на съдове и кухненски аксесоари дори в малки помещения, а кухните по поръчка се грижат всичко да е направено с цел удобство на домакинята. Вратите и чекмеджетата са оборудвани с безшумни, удобни механизми, които ги правят лесни за отваряне.

Хубаво е да има предварителен проект за организиране на това помещение. Компетентното визуално оформление помага да се идентифицират всички недостатъци и предимства на интериора в кухнята. Така се пестят време и пари, ако нещо се обърка. Обикновено интериорният дизайн е разработен от професионалисти, които измерват помещението, обмислят възможните  решения и избират необходимите материали.

Важно е да се вземе предвид местоположението на ел. контакти, ключове и водопроводни тръби.

Ползват се за тази цел софтуерни програми за създаване на интериорен дизайн включва:3DMax; ArchiCAD; Google SketchUP; VisiCon; Apartama. Наистина завършеното оформление на апартаментите, направено с помощта на специализиран софтуер, може да улесни цялостната организация на кухнята.

Днес стилът на кухнята трябва да съчетава практичност и функционалност с добре подбрани мебели и домакински уреди. Модерният интериор, запомнете, е комбинация от удобство, минимализъм и комфорт.

Отделете внимание на цветовата гама на пространството, в което  се поставят мебели, домакински уреди, декорация и текстил. Интериорът на кухнята  като основа е хубаво да е базиран на белия цвят. Наистина бялото се съчетава с всякакви цветове, разширява пространството и прави стаята по-светла. Така лесно се избират и слагат мебелите и уредите като кухнята има завършен вид.

Добра идея: все по-често  в кухнята  се ползват материали като дърво и декоративен камък. Тези успокояващи кафяви тонове придава на стаята специална атмосфера и комфорт.

Могат да се сложат и различни декоративни елементи, но без да се претрупва стаята. В противен случай, ще прилича на склад.

Вярваме, че вече имате представа как да организирате своята кухня.