Най-красивите градове в света

1714
Най-краивите градове Хонг конг

Настанете се удобно, освободете се от стреса като разгледате седемте най-красиви градове в света.

1.Хонг Конг, Китай

Хонг Конг е номер 1 в моя списък поради много причини: В Хонг Конг има огромен брой сгради високи над 200 метра – 39 броя. Също така 4 от 15-те на-високи сгради се намират в Хонг Конг..

Най-краивите градове Хонг конг

Изгледът на града е много красив, на фона на многото архитектурно различни небостъргачи, с красиво нощно осветление и отражение. Красотата на града се допълва от планинския изглед в заден план.
Население: 6.8 милиона

2. Чикаго, САЩ

Чикаго е родното място на небостъргача. Когато в Чикаго през 1885г. е построена първата висока сграда от желязо, тя не е най-високата сграда, но е първообразът на новата форма на строителство, която скоро променя изгледа на всеки град в света.

Чикаго гледка

В Чикаго има 17 сгради с височина по-голяма от 200 метра, три от които са в топ 20 на най-високите сгради в Света. В Чикаго се съчетават сгради с модерна и средновековна архитектура, което го поставя на второ място в класацията.

Население: 8.5 милиона

3. Шанхай, Китай

Да не бъде объркан с космическа станция, Шанхай е реален град.

Уникален град Шанхай

Най-големият и развит град в Китай, за Шанхай се говори, че е бил най-космополитният град в началото на 20 век, но е позагубил своята слава през „Ерата на Мао”. В момента Шанхай бързо възстановява славата си на един от най-големите икономически центрове, както и на град с модерна архитектура.

В Шанхай ще откриете 18 сгради по-високи от 200 метра, една от които е умопомрачаващо висока – 468 метровата телевизионна кула на Oriental Pearl Tv.

Население: 13.1 милиона
 
4. Ню Йорк, САЩ

Благодарение на Холивуд, Ню Йорк е градът с най-популярният изглед в света. Почти всеки ще го разпознае.

Най-красив град - Ню Йорк

Също така архитектурните стилове в Ню Йорк са прекалено разнообразни. Градът е и с най-голям брой сгради над 200 м – 44 на брой. Дом на световно известните кули близнаци на Световният Търговски Център, вече разрушени, Емпайър Стейт Билдинг и Статуята на Свободата, Ню Йорк е световният финансов център на западният свят.

Население: 21.0 милиона 
 

5. Токио, Япония

Токио е най-пренаселеният град в света. Пейзажът му е уникален, донякъде приличайки на други големи градове.

Токио невероятен град

В града има 15 сгради по-високи от 200 метра, включително Токийската Кула, която сменя цвета си всяка вечер. Но поради гъстотата и големината на града, всяка част на е преизпълнена с различни по вид постройки. Задължителните червени светлини по високите сгради, правят нощният изглед на Токио незабравим.

Градът също така е характерен с неоновите си светлини и уникалните си сгради с модерна архитектура, и както Ню Йорк, така и Токио често е показван във филмови и телевизионни продукции.

Интересен факт: Токио е градът с най-много хеликоптери, и въздушният трафик става все по объркан и откачен.

Население: 32.0 милиона
 
6. Сингапур

Това е най-добре планираният и чист град в света. Сградите не могат да бъдат по-високи от 280 метра, поради ограничения съобразени с въздушният трафик над града.

Три от високите сгради са точно 280 метра високи, а 5 други надхвърлят 200 м. Повечето сгради са в светли тонове и градът има много зелени площи.

Население: 3.8 милиона 
 

7. Торонто, Канада

Торонто е кръстопътят, на който са си дали среща много култури и националности.

Торонто е най-големият град в Канада, с няколко небостъргача. Сградите надхвърлящи 200м височина са 7, включително високата 553 метра CN Tower, която е посочвана за най-високата самостоятелна конструкция в света. Макар и това да не е вярно ( има по-високи ТВ кули), кулата CN има най-високата площадка за наблюдение, от която изгледа към града е невероятен.

Население: 5.1 милиона