Най-известните прякори на престъпници

3331

В миналото, както и сега медиите винаги са шумели прекалено много около престъпниците и подземният свят. Тук ви представям 7 от най-извесните прякори на престъпници нашумяли по медиите през миналият век и причините, поради които са ги получили:

1. “Белязаният” Ал Капоне Белязаният Ал е бил нает като бияч от рекетьора Франки Йеил. Капоне получава белезите си, обиждайки жена докато бил портиер в Бруклински нощен клуб. Обидата провокирала сбиване и Frank Gallucio братът на обидената разцепил на 3 пъти лявата половина на лицето на Капоне. Когато са го снимали, Капоне винаги е криел лявата си половина и е лъжел, че белезите са му от войната. Но той никога не е бил на фронта. Според някои сведения прякорът на Капоне сред близките му приятели е бил Снорки, но в по-широките среди е бил известен като Белязаният.

2. Бенджамин “Бъгси” Сийгъл Той е Американски Гангстер, стоящ зад развитието на Лас Вегас. Приятелите му гангстери именували Сийгъл „Бъгси“, заради неговият избухлив и жесток темперамент – той бил „луд като дървеница (bedbug)“. Един от неговите другари си спомня: „Той беше като пистолет, когато полудееше“. Макар неговите колеги да му дават прякорът „Бъгси“ като комплимент, Сийгъл го ненавиждал, защото той му напомнял за бедното му детство, което винаги се бил стремил да остави назад. Всеки, който се осмелял да го нарече „Бъгси“ в лицето, сериозно рискувал здравето си.

3. Джордж “Автомата” Кели Джордж “Автомата” Кели е бил известен рекетьор изнудвач, който наричал агентите на ФБР с прякора G-men, получава своя прякор от своята жена, която го карала усърдно да се упражнява в стрелбата с автомати. Тя дори му подарила автомат за рожденият ден. Факт обаче е че Кели никога не е имал намерение да ползва автомата и да убива с него.

4. Лестър “Бейбифейс” Нелсън Враг номер 1 за обществото през 30те, Лестър Джилис е по-известен като БейбиФейс Нелсън. В младите си години въобще не се е интересувал от прякора си, но в един момент започнал да се нарича „Големият Нелсън”, което било малко смешно имайки се в предвид дребният му ръст. Все пак в историята ще си остане като БейбиФейс в превод Бебешкото Лице, поради нежните му черти. Това обаче не му е намалило жаждата за кръв и убийства, които съпътстват живота му.

5. Томас “ Мазните Пръсти” Моран Легендарният джебчия , Томас Морган по-известен като Мазните Пръсти , е бил пристрастен към джебчийството. За него са казвали че може да се пълзне в джоба ти като чисто масло Томас за пръв път преджобва през 1906 в Сан Франциско и за последно се изявява като джебчия през 1970г на преклонната възраст от 78 години. Той казва че е преджобил над 50 000 човека през живота си и че никога няма да прости на журналиста нарекъл го с прякора „Мазните Пръсти”.

6. Винсънт “Бесният” Кол Бесният Кол не е човек, срещу когото ще ви се иска да се изправите. Той получава прякора си, заради неговото незачитане на Човешкият живот дори и този на децата. На 28 Юли 1931 Кол неуспешно се опитва да отвлече подчинен на Дъч Шулц. В резултат на престрелката умира 5 годишно дете, а няколко други деца са ранени. Тогавашният кмет на Ню Йорк Джими Уолкър дава на Кол прякора Бесният и целият град започва да го търси. За главата му е обявена награда от $50 000 и той е разстрелян докато се е обаждал от телефонна кабина през 1932г.

7. Чарли “Лъки” Лучано Чарли Лучано по време на Кастелмарската война става още по-могъщ в мафията и решава, че е време той да поеме властта. Босът му разбира амбициите на Лучано да обедини банди от различни етнически групи и приема това като заплаха за консервативната сицилианска мафия, в резултат на което Лучано е жестоко пребит, но като по чудо оцелява, носейки белези върху лицето си за цял живот. Поради това си оживяване му дават прякора Лъки (Щастливеца). Отговорът не закъснява. След като се разправя с човека наредил покушението му, Лъки Лучано става бос на Мафията.