Начини за почистване на златни бижута

657
Как се чистят бижута

Да поддържаме златните си бижута в добро състояние е изключително елементарно и е възможно да се извършва в домашни условия. Въпреки че златните бижута няма да потъмнеят като други метали, те също биха могли да натрупат мръсотия и да изгубят блясъка си.

За да поддържате златните си накити с вид на нови, следвайте тези няколко съвета:

Сапунка и вода

Вярвате или не, но можете да изчистите злато със сапун и вода, като това се прилага най-успешно при накити, които са гладки и без инкрустации по тях. За целта напълнете малка купичка с топла, но не гореща вода и сложете малко количество от препарат за измиване на чинии. Поставете бижуто в течността за 20 минути. След това изплакнете и използвайте суха памучна кърпа, за да изсушите бижуто.

Чрез този трик ще почистите всички мазнотии от козметика и всекидневно носене, и безпроблемно ще възвърнете предишния блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, можете да го изчистите у дома, без да се тревожите, че ще повредите камъните. От изключително значение е да не потапяте бижуто във вода, тъй като тя може да проникне в тесните пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните.

В случая следвайте стъпките описани по горе, но вместо да потопите бижуто във вода, намокрете сух парцал в течността и нежно го почистите с него. За изсушаване ползвайте отделна кърпа. След това поставете накита да изсъхне, така че ако е влязла течност в него да може да се оттече без затруднения.

Почистване на трудно достъпните места

Ако вашите златни бижута имат трудно достъпни за почистване места, обикновено измиване в сапунка няма не би помогнало. Вземете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за изчистване на трудно достъпни места.

Изчистването на златната бижутерия у дома е сравнително лесно и е безплатно, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимото си бижу.

Статията е предоставена от портала за бижута, злато и скъпоценни камъни: http://juvella.com