Home Техно На кои нови телефони да се спрем?

На кои нови телефони да се спрем?

Izbor na telefon

Комуникацията между нас хората всеки ден заема голяма част от времето ни, но без нея ние няма как да съществуваме. Дали чрез телефони или пряко лице в влице чрез говора и жестове ние предаваме и приемаме информация, която е от особено важно значение за всеки един човек. От години информацията прехвърляна на разстояния били те малки или огромни се извъшва главно чрез мобилни апарати. Техните функции вече не се изчерпват само с предаването на глас а на тях може да се сърфира в мрежата, да се разглежда снимков материал, видеота, да се чати, да се пращат SMS-и и куп други функции, които с всеки изминал ден се увеличават.

В заглавието въпросът е зададен така, че да се възбуди любопитството ви, но същевременно да се обърне внимание и на най-добрите нови предложения за модели телефони на различните компании, които ги произвеждат. На първо място няма как да пропуснем новината, че Apple пуснаха своя iPhone 5, който очарова своите фенове с новите си характеристики въпреки, че някои от тях не са много доволни, заради липсата на съществени иновации според тях. Естествено „най-добрият модел на Apple“ предизвика истинска истерия и дори някои от новите купувачи преспаха пред магазините в които щяха да се продават новите модели. Добър или не, цената му е солидна и може би повечето българи не могат да си го позволят особено ако трябва да се плати в кеш а не на изплащане примерно.

Друг много коментиран и възхваляван модел GSM е Samsung Galaxy S3, който също така е във високия ценови сегмент за телефони, но определено е по-евтин от предложението на Apple. При него най-отличително е ниското тегло, огромния екран и мощен процесор (които всъщност се намират вече и в евтините смартфони), но във форуми и технологични сайтове има и са изобразени тестове между двата модела, които за различни дейности на тях клонят и към двата апарата, които определено са много добри.

На кой от тях да се спрем е най-вече лично мнение и преценка на всеки човек, но то винаги трябва да е съобразено с нуждите на потребителя. Други предложения за нови телефони също така има от Nokia с тяхната Lumia,  отскоро и предлаганите от Emag Allview. Всяка от компаниите изтъкват своите положителни качества при моделите си, но с бърза справка и разглеждане на техните параметри всеки би се ориентирал чудесно какво ще получи за сумата, която е решил да задели. Най-важни в момента са процесора, операционната система, дисплея и разбира се всичко останало, което се предлага един вид бонус.