Музикалните фестивали в Обединеното кралство

563

Музиката като изкуство притежава уникалната възможност да действа като притегателна сила за хората по света. Забелязали ли сте, как на концерт или фестивал хората се усмихват и регръщат, забравили злободневните си задължения и грижи. И повече от всяка друга проява на креативност, нейното действие върху човешкият мозък остава необяснимо. А хората са готови да пропътуват за музикално събитие много повече км, отколкото за кинопремиера или представяне на книга. Най-известните дестинации сред меломаните са, естествено, музикалните фестивали, които обикновено продължават по няколко дена, осигурявайки непрестанни забавления за международната си тълпа и сериозни приходи за организаторите и инвеститорите си.

Една от меките на подобен род евенти си остава Обединеното кралство, отчасти благодарение на богатата си музикална история, отчасти заради факта, че е сравнително леснодостъпна дестинация. А сред най-известните фестивали там, които можете да посетите през 2012 са именно следните:

Фестивалът Уайърлес, организиран ежегодно в началото на юли в красивия Хайд Парк в Лондон, докъдето самолетни билети предлагат British Airways. Освен основните сцени, на които можете да срещнете всякакъв род известни хип-хоп, поп и алтърнатив изпълнители, които представят своята продукция, в зоната на музикалното събитие се намират и различни уъркшопове, зони за отдих, будки за бира и такива, където можете да вземете автограф от любимия си изпълнител.

В Ледбъри, Хердфоршир, всеки август се организира т.нар. The Big Chill Festival, където чести гости са били Масив Атак и Руутс Манува. Събитието е известно със съчетанието си на изпълнители от най-различни стилове, което междувременно пък привлича доста интересна и разнообразна публика. Почитателите могат да избират между очти всякакви жанрове от барокова до електронна музика. Освен това, различни известни и тепърва изгряващи комедианти изнасят свои представления на всеки, който е готов да им се наслади.

End Of The Road е фестивал, който се провежда средата на всеки септември в Дорсет и представлява не толкова известно, но напълно заслужаващо си вниманието инди събитие, също включващо уъркшопове и щандове, на които може да дегустирате огромен брой местни ястия.