Миниатюрни шпионски камери за наблюдение

160
мини камера

За да се осигури видеонаблюдение на всеки обект и в същото време да се скрие наличието на скрити камери, се използват миниатюрни шпионски камери. Основната им характеристика е малкият им размер. Това свойство на скрити камери от този тип е особено оценено в случаите, когато стандартните устройства могат да развалят външния вид на фасадата на стаята или сградата, в която се монтират.

Съвременните професионални шпионски камери се различават значително от първите устройства, които се появиха преди няколко десетилетия. Техните технически характеристики се промениха, те станаха по-функционални и по-малко забележими. Това се дължи на значителното намаляване на техния размер, въпреки факта, че качеството на изображението е доста задоволително.

Мини скрити камери за наблюдение – какво представляват те?

Нека започнем с какъв размер една скрита камера  за наблюдение ще бъде мини. За скрито наблюдение предполагаме, че всичко по-малко от кибритена кутия е доста подходящо. Тук определящият фактор е възможността за скрито инсталиране на устройството, следователно, наред с други неща, размерите на видеокамерата трябва да бъдат избрани въз основа на характеристиките на инсталиране за специфични условия.

В допълнение към размера, формата на кутията може да бъде определящ фактор. Ако не говорим за безрамкови камери за видеонаблюдение, тогава има две опции:

  • цилиндричен;
  • кубичен, квадратен.

Също така важна роля в организацията на скрито наблюдение играе размерът на входната зеница на обектива на всяка скрита камера.  Ако е предназначено да организирате видеонаблюдение със запис на изображение на карта с памет, тогава е напълно възможно да се намерят шпионски камери от порядъка на 30x30x30 мм. В същото време трябва да се има предвид, че времето за работа на такива професионални скрити камери от автономен източник на захранване е малко – 60 минути.

Видове миниатюрни скрити камери за наблюдение

Днес можете да намерите такива скрити камери, които могат да бъдат вградени дори в електрически  и домакински уреди. Миниатюрните видеокамери се предлагат в няколко версии и могат условно да бъдат разделени според индивидуалните характеристики:

  • Кабелни и безжични – Особено популярни са безжичните скрити камери, инсталирането на които не изисква много умения. Освен това те не развалят външния вид на нито едно помещение.
  • Корпусни и некорпусни – Те могат да имат тяло, което е квадратно, кръгло и цилиндрично. Има много по-привлекателни форми, но безрамковите скрити камери за видеонаблюдение са особено популярни. Обикновено се състоят от леща и малка дъска, което позволява да се поставят на най-закътаните места.
  • Според вида на цветопредаване, всички професионални скрити камери могат да се разделят на цветни и черно-бели. Именно черно-белите заслужават голямо внимание – имат по-висока разделителна способност от цветните.
  • Миниатюрни IP скрити камери – Предимството им е възможността за директно свързване към компютър, както и организиране на дистанционно гледане, например чрез интернет.
  • Мини скрити камери със сензор за движение – Може да се извърши отстрани на компютъра или DVR, но при използване на самостоятелна миниатюрна скрита камера със записваща информация на карта с памет е необходимо откриване на движение отстрани на видеокамерата.