Home Лайф-Стайл Маркови маратонки Nike – легендарни модели

Маркови маратонки Nike – легендарни модели

оригинални маратонки найк

Една от най-известните марки, произвеждащи маркови маратонки и спортни дрехи, е Nike. Продуктовите линии на този производител отдавна се смятат за стилни и удобни. И днес маратонките Nike са популярни, всички модели са с голямо търсене сред потребителите от различни възрасти. В каталозите на марката всеки лесно може да намери маркови маратонки по свой вкус.

Специалистите на SportFaster  с голямо удоволстввие избраха за Вас едни от най-легендарните модели на марката Nike.

За първи път компанията обяви съществуването си още през 1964г. Основан е от обикновен студент Фил Найт, който посвещава много време на спорта, и неговия треньор на име Бил Бауърман. Отначало основателите продаваха евтини обувки от Япония, но като спестиха необходимото количество средства, те започнаха да разработят собствена марка.

Компанията пуска първия си модел маркови маратонки през 1971 г. и той значително се различава от обичайните маратонки за онова време. Повърхността му е направена не от кожа, а от найлон. Що се отнася до подметката, този детайл също е бил забележим. Направен е под формата на вафла, което осигурява по-добро сцепление със земята. Днес на пазара можете да намерите както стари модели маратонки Nike,  така и модерни такива с необичаен дизайн. Всички те са с изключително качество и стил.

NIKE Air Max

Nike Air Max се счита за една от най-известните и многобройни линии. При производството на подметките на продуктите компанията използва специална възглавница, пълна с инертен газ. В старите времена това беше изненадващо, тъй като подобна иновация осигуряваше изключителна смесеност. Маратонките придобиват голяма популярност през 1987г., а днес са голям хит в спортната мода.Маратонки найк оригинални

Дизайнът на маратонките Nike Air Max се е променял многократно през годините, но винаги е имало въздушна възглавница, която създава плътност и висок комфорт.

Сега магазините на Nike предлагат разнообразни модели маркови  маратонки, като ежедневни обувки с кожени инкрустации или безшевни с Flyknit за плътно прилепване. Всички модели са изработени с помощта на различни качествени материали: найлон, изкуствена кожа, полимери, текстил. Air Max е създаден за спорт, по-специално за бягане, но мнозина ги използват като ежедневни обувки. Водоустойчивите и в същото време дишащи маратонки осигуряват отлична защита по време на дъжд, позволяват ви да ги носите дори и без чорапи.

NIKE Cortez

Nike Cortez излиза за пръв път през 1972 г., тогава спортисти от Америка, участващи в олимпийските игри в Мюнхен, носят маратонки на Nike от тази линия. Основната разлика беше подметката, чийто междинен слой беше направен от два слоя пенест състав, различни по плътност. Това решение прави спортните обувки по-меки и удобни.Найк кортез

През 50-те години от съществуването на тази серия стилът не е претърпял съществени промени, въпреки че преди това горната част е била изработена от кожа, а сега найлон (по-лек и по-бързо изсъхващ материал) и велур, който запазва формата си, са заменени. Cortez – лека серия за спорт, характеризираща се с висока издръжливост, износоустойчивост, възглавничка и благодарение на специалното покритие на подметката предотвратява подхлъзване. Тази линия е подходяща за тенис, баскетбол, пинг понг.

NIKE BLAZER

Nike Blazer излиза на пазара още през 1973 г. и стават любимите баскетболни маратонки на Джордж Айсман Гервин. До 1990 г. те се считаха за изключителни обувки, можеха да се намерят само в САЩ. Първоначално тази линия се произвеждаше с нисък и висок вариант, но след като моделът стана популярен, те започнаха да произвеждат универсална, средна височина.Маратонки найк на ниски цени

Поради отличната подкрепа на долния крак за мъже, Nike Blazer е популярен не само сред спортистите, в частност баскетболистите, но и сред хората, които обичат туризма. През 2009 г. производителите специално проектираха Nike Blazer Vintage.

NIKE AIR JORDAN

Air Jordans е известна колекция, издадена през 1984 година. Той е създаден специално за хора, които играят баскетбол. Air Jordans станаха популярни поради не особено стандартния си дизайн. В онези години баскетболните маратонки  бяха бели и Nike пусна обувка, която комбинираше червено и черно, което силно възмути лигата и НБА.Евтин найк еър джордан

Бъдещата звезда нямаше право да се представя, докато носеше новия модел маркови маратонки. Маратонки със средна височина, плосък език и кожени вложки. Моделите са предназначени за баскетбол, джогинг, упражнения във фитнеса или просто за ходене.