Фактът, че хората са силно привлечени от това, което всъщност ги плаши, отдавна е известен на психолозите. Благодарение на него и до ден днешен празници като Хелоуин продължават да бъдат така тачени, а филмовата индустрия печели милиарди от продуциране на хорър филми, привличащи милиони фенове. Съвсем наскоро,обаче, кметът на малкото американско градче Медора, намиращо се в Северна Дакота, се досетил, че може да привлича туристи, като сложи по-нестандартен атракцион.

Медора - Северна Дакота

Затова и в центъра на Медора предстои да бъде монтирано бесило, на което да се разиграват симулирани наказания на престъпници и вещици. Кметът Дъг Елис ще бъде първият актьор, който ще увисне на бесилото, като за всеки случай ще носи и защитна броня под дрехите си, за да не се нарани.

Първоначално, съгражданите му приели идеята като шега, но постепенно свикнали с нея. Бесилото ще бъде купено от някое холивудско студио и ще бъде нает специален човек, който да научи онези, които ще отговарят за него, как да го използват безопасно.

Плановете на кмета включват също и специална сценка, която да предшества самото обесване. Той ще влезе в ролята на лош каубой, който ще зстреля свой съмишленик, и след кратък процес ще бъде екзекутиран. Планира се, цялото шоу да продължи около 20-30 минути.

Медора, основана през 1883г., е с население от 100 души и всички те искрено се надяват, че краткият спектакъл ще успее да привлече както случайно преминаващи пътници, така и хора от по-големите околни градове. Кризата не се е отразила добре на скромната икономика на местността и всяко едно вливане на средства е повече от добре дошло. Засега предстои само гласуване на идеята за сценката на общинския съвет на градчето, за да се стигне до осъществяване на крайната идея.

Другият атракцион в града е мюзикълът Медора, който се провежда ежегодно, както и намиращият се наблизо Национален природен парк Теодор Рузвелт.

Ако решите да посетите странната атракция, то имайте предвид, че до Северна Дакота може да се стигне със самолетни билети Air France.

Сподели