Малко американско градче привлича туристи по нестандартен начин

777

Фактът, че хората са силно привлечени от това, което всъщност ги плаши, отдавна е известен на психолозите. Благодарение на него и до ден днешен празници като Хелоуин продължават да бъдат така тачени, а филмовата индустрия печели милиарди от продуциране на хорър филми, привличащи милиони фенове. Съвсем наскоро,обаче, кметът на малкото американско градче Медора, намиращо се в Северна Дакота, се досетил, че може да привлича туристи, като сложи по-нестандартен атракцион.

Медора - Северна Дакота

Затова и в центъра на Медора предстои да бъде монтирано бесило, на което да се разиграват симулирани наказания на престъпници и вещици. Кметът Дъг Елис ще бъде първият актьор, който ще увисне на бесилото, като за всеки случай ще носи и защитна броня под дрехите си, за да не се нарани.

Първоначално, съгражданите му приели идеята като шега, но постепенно свикнали с нея. Бесилото ще бъде купено от някое холивудско студио и ще бъде нает специален човек, който да научи онези, които ще отговарят за него, как да го използват безопасно.

Плановете на кмета включват също и специална сценка, която да предшества самото обесване. Той ще влезе в ролята на лош каубой, който ще зстреля свой съмишленик, и след кратък процес ще бъде екзекутиран. Планира се, цялото шоу да продължи около 20-30 минути.

Медора, основана през 1883г., е с население от 100 души и всички те искрено се надяват, че краткият спектакъл ще успее да привлече както случайно преминаващи пътници, така и хора от по-големите околни градове. Кризата не се е отразила добре на скромната икономика на местността и всяко едно вливане на средства е повече от добре дошло. Засега предстои само гласуване на идеята за сценката на общинския съвет на градчето, за да се стигне до осъществяване на крайната идея.

Другият атракцион в града е мюзикълът Медора, който се провежда ежегодно, както и намиращият се наблизо Национален природен парк Теодор Рузвелт.

Ако решите да посетите странната атракция, то имайте предвид, че до Северна Дакота може да се стигне със самолетни билети Air France.