Магичните маркови парфюми завладяват съзнанието ни и тази пролет

501
пролетен парфюм

Най-после съумяхме да дочакаме пролетта – безспорно това е времето, в което ни обзема категорично вдъхновение и желание за промяна. Със събуждането на природата съвсем естествено се събужда и стремежът ни към красота.

А какво по-лесно от това да обърнем внимание на външността си и да заменим зимния стил с далеч по-свеж такъв?

Затова със сигурност биха ни помогнали любимите парфюми – в днешната статия ще си поговорим за пролетното вдъхновение, което ни обзема в света на ароматите и благоуханията.

Заменяме зимните ухания с по-свежи и енергизиращи парфюми

Говорейки за парфюми, няма как да не споменем, че сезонът безспорно влияе на избора ни на благоухание. Доскорошната зима и студеното време предполагаха носенето на далеч по-плътни и „тежки“ аромати – предпочитахме пикантни, ориенталски и подчертано мускусни и дървесни благоухания. Съвсем естествено е идването на новия сезон да предполага и подмяна както на гардероба, така и на използваните парфюми. Заменяме плътните зимни благоухания със свежи и леки есенции, които съвсем умело се вписват с приповдигнатото ни настроение.

Флорални и плодови парфюми – най-подходящото козметично попълнение тази пролет

Ако все пак трябва да отправим няколко предложения, към които да се насочите през този сезон, то няма как да пропуснем флоралните и плодовите аромати. Цветята в парфюмите, разбира се, ги превръщат в наистина сладостни и привличащи очарования. Подходящи са както за дамите, така и за господата, а цветя откриваме и в много от унисекс ароматите. Обикновено парфюмеристите ги разполагат в средните нотки – така, след първоначалото отминаване на връхните акорди, имаме възможността да се насладим в детайли на прекрасните цветя, включени в аромата.

Същото бихме могли да кажем и за плодовите есенции – наличието на плодове в любимите ни парфюми категорично приповдига настроението ни, съумявайки да превърне и самите есенции в наистина свежи и енергизиращи благоухания. Често наблюдаваме включването на цитруси в парфюмите – едва ли има други съставки, които повече да успеят да придадат свежест на едно ухание. За разлика от цветята, често цитрусови акорди улавяме във връхните нотки на парфюмите – макар и те да са най-краткотрайни като времетраене върху кожата ни, са напълно достатъчни за създаване на свежо и енергизиращо усещане.

Как бихме могли да подсилим аромата на използваните от нас парфюми?

Както вече споменахме, не е никак изненадващ избор за пролетта да залагаме на по-леки и ефирни парфюми. Често би могло да ни се струва, че трайността им е с една идея по-слаба, отколкото при ароматите от другите уханни групи. За щастие съществуват трикове за подсилване на парфюми – използвайте ги в комбинация с лосиони или кремове за тяло. Това е един страхотен начин, чрез който категорично за дълго ще усещате аромата на любимите си парфюми.

Онлайн магазин Грация притежава богат асортимент от маркови и оригинални парфюми, представители на всички ароматни семейства. Само с няколко клика за отрицателно време се сдобивате с най-добрите продукти от света на автентичната и първокачествена парфюмерия.