Home Бизнес Лекари за работа в Германия

Лекари за работа в Германия

Около 52% от българските лекари, които емигрират с професионални мотиви, предпочитат да работят в Англия и Германия. Това показва съвместен анализ на Български лекарския съюз, Център за демографски изследвания и обучение, неправителствената организация „Обществено здравеопазване-99“ и Медицински университет Варна. Двете държави са следвани от Швеция и Ирландия, като предпочитано място за професионална реализация сред медицинското съсловие.
Самото намиране на работна позиця за лекар в Германия не е особено трудно, тъй като страната освен глад за компютърни специалисти изпитва и недостиг на медицински кадри. Клиниките в Германия освен, че предлагат високо заплащане, разполагат и с най-модерна техника за диагностика и лечение.
Традиционно Германия предлага на наши студенти по медицина възможности за специализации и допълнително обучение. Единственото изискване е владеенето на добър немски език. А веднъж заминали за Германия, повечето от родните кандидат-медици не искат и да чуват за връщане обратно, имай предвид ниското заплащане и мизерните условия в болниците. Най-сериозният проблем е в това, че самият брой на дипломиращите се годишно лекари в страната не е голям, от една страна поради ограниченият прием на кандидат-студенти, а от друга и самото следване е тежко и продължително.
Лекарите в Германия излезли от скамейките на нашите университети ще стават все повече имайки предвид, че страната отвори границите си за висококвалифицираните специалисти и чисто административните затруднения пред голям брой български лекари да заминат на работят в Германия отпаднаха.
Ако сте избрали кариера зад границ и търсите подходящо работно място, добре е да се обърнете за съдействие към посредническая агенция, сисък на лиценираните ще намерите на сайта на Агенцията по заетостта, повече информация можете да намерите и на адрес:
http://bulgaria.balkaninvest.eu/