Кухненско обзавеждане

632

Блестящата или матова повърхност на оборудването в модерната кухня съответства на аналогично съвременно кухненско обзавеждане. Проява на лош дизайнерски вкус е съчетаването на тези „футуристични“ предмети с неподходящи кухненски мебели, та дори и старинни.

Да си в крак с модата изисква повече усилия, по-трудно приложимо е, когато говорим за съвместяване на модерните кухненски оборудване и обзавеждане. В качеството си на потребители вероятно ще получите разнообразие от по-традиционните оферти в повечето компании за кухненско обзавеждане, но при обстойно търсене може да откриете подходящия дизайн.

А за какво точно говорим?

Говорим за блестящите и модулни плотове, обуславящи изключително съвременния дизайн на кухнята. Плотовете са лъскави и по тази причина цялата повърхност на мебелите трябва да е в тон. При избор на масите, търсете нещо дребно. Искате нещо, изглеждащо ефирно, красиви и елегантни. Много от вас биха избрали стъклени маси, които допълнително внасят чувството за голяма кухня. Обърнете допълнително внимание на основата на масата, ако харесате със стъклен плот, тъй като това ще определи вида не само на масата, но и на другото кухненско обзавеждане както и на цялата кухня.

Столовете са също важни, дори много важни, при избор на маса със стъклена повърхност. Столовете с тапицерия изглеждат много добре и са по-удобни за седене, но имайте предвид, че те се поддържат по-трудно, особено с течение на времето. Тапицерията потъмнява и особено ако са светли са лесни за цапане. Това е недостатък, от който няма лесно да се отървете и е като трън в очите в иначе перфектната кухня.

Може да помислите за обособяването на „остров” посредата на кухнята. Така се създава визуален интерес и увеличава пространството за работа.

При условие, че създавате проект на кухня от нулата, помислете за разполагане на печката, фурната и мивката по средата на кухнята. Това е различно от разположенията с които сме свикнали, при които в общия случай печката е разположена покрай стените.

Кухненското обзавеждане с „островен” дизайн е и доста практично, позволяващо на домакинята да има изглед към помещението, а не към стената под ширма.