Home Туризъм Красивите места, които трябва да посетим

Красивите места, които трябва да посетим

Венеция

Обожавате ли да пътувате?

Ето един списък със 7 дестинации, които непременно трябва да посетите. Невероятно красиви са. Вземете приятелите и семейството си, грабвайте билетите и заминавайте на екскурзия:

1. Париж
Малко са градовете като Париж. Повечето туристи, които са го посетили, изразяват само суперлативи за града: „Най-хубавият град”, „Най-любимото място” и т.н.

2. Гранд Каньон
Гранд Каньон е стъпаловиден пролом образуван от река Колорадо в щата Аризона. Основната причина за образуването му е корозията от водата и вятъра. Всяка година около 5 милиона туриста посещават дълбокият миля Гранд Каньон.

3. Големият Бариерен Риф
Намиращ се недалеко от североизточната част на Австралия, Големият Бариерен Риф е притегателна сила за тези, които искат да ловят риба, да се гмуркат, да си отпочиват на яхтите или да направят си дневна разходка. Рифът е едно от Естествените Чудеса на Света.

4. Ню Йорк Манхатън е мечтата на всеки турист. В толкова малко място е събрано толкова много – Небостъргачи, Реката Хъдзън, Центръл Парк, Таймс Скуеър, Бродуей и много други забележителности, смес на много култури от целият свят.

5. Пирамидите в Гиза
Пирамидите са много древни монументи. Има ожесточени спорове за тяхната възраст. Те са единствените оцелели от Седемте Чудеса на Древният Свят.

6. Venice
Невероятно красив град с множеството си канали. Тръпка е да се повозиш на гондола, по водните улици на града.

7. Тадж Махал
Тадж Махал е монумент на голямата любов на Шах Джахан към съпругата му. След смъртта и императорът построява гробницата за своята любима.