Home Лайф-Стайл Козметика за коса – какво трябва да знаем

Козметика за коса – какво трябва да знаем

козметика за коса

Косата е едно от оръжията за красота на всяка дама – трудно ще срещнете жена, която да не обича косата и да не счита, че трябва да полага особени грижи за нея, ако иска за дълго да й се радва във възможно най-добрия вид.

Ето защо е важно щателно да съблюдаваме за нейното състояние – косата ни успешни „комуникира“ с нас чрез множество признаци, които биха могли да ни ориентират спрямо специфичните й нужди към даден момент. Днес решихме да си поговорим за продукти от сферата на козметика за коса, тъй като смятаме, че е важно да дадем изчерпателна и точна информация. Ето какво трябва да знаете.

Косата, особено третираната такава, изисква допълнителни ежеседмични грижи, за да запази здравия си и добър вид възможно най-дълго време. Когато говорим за третиране на косата, визираме боядисването, както и термичната обработка – изправянето или къдренето с преса, сушенето със сешоар. Подходящата козметика ще спомогне на косата ни да се справи успешно с множеството влияния, на които я подлагаме.

За щастие, на пазара съществуват множество продукти, попадащи в групата на козметика за коса, които биха могли да са ни от полза.

Що се отнася до боите, съветваме ви да използвате максимално най-щадящите разновидности – избирайте такива без наличието на амоняк в състава. След като веднъж вече сте започнали да боядисвате косата си, ви препоръчваме да се придържате към серии от козметика за коса, специално пригодени за боядисаната такава. Съчетайте шампоана и балсама си и бързо ще забележите осезателен и положителен ефект.

Маските за коса също са важна част от вашата козметика. Пригодени са специално да подхранват и тонизират увредената и изтощена коса. Ако страдете от прекомерно сух косъм, заложете на маски, съдържащи алое, жълтък или кокосово масло. Тези съставки ще увлажнят косъма, ще задържат влагата в него и ще набавят на косата важни вещества. За мазните коси пък заложете на продукти с хума – доказано свойствата й действат в дълбочина и регулират производството на естествени мазнини.

Към важната козметика спадат и продуктите за термозащита – препоръчваме ги всеки път, когато ви предстои термично да третирате косата си. Пресите работят на много високи градуси – липсата на защитен козметичен продукт би довело до разрушаване целостта на косъма.

Недостигът на определени витамини също влият негативно на косата ви. Стремете се да се храните възможно най-здравословно и приемайте голямо количество течности – със сигурност ще забележите разликата и тя ще е подчертано положителна за състоянието на вашата коса.

Необходимостта от козметика е повече от очевидна – спазвайте тези няколко прости правила и ще се радвате на красота и изящество.