Home За дома Кои са най-търсените ВиК услуги в София?

Кои са най-търсените ВиК услуги в София?

аварийни ВиК услуги в София

София е милионен град и често жителите й търсят ВиК услуги по различни причини. Ако се напише в търсачката ключовата фраза: аварийни ВиК услуги София, то се появяват десетки фирми, които предоставят такава дейност. Но как да се избере фирма, която наистина е коректна и може да свърши работата качествено?

Това е труден избор и трябва да се вземат предвид някои важни детайла. Оказва се, че има фирми, които не са добри в професионално отношение и в крайна сметка проблемът не е решен.

Кои са най-често търсените ВиК услуги в София?

  1. Капещи кранове

Това е много често срещан проблем, рядко може да се намери някой, който да не е бил потърпевш. Капещият кран е не само дразнещ,  но и може реално да увеличи сметката за вода и да ви струват пари. Някои хора се опитват сами да подменят крана, но не могат да се справят добре сами, защото им липсват специални инструменти.

  1. Водата в мивката бавно изтича/запушена мивка

Този проблем обикновено се причинява от запушване, което ограничава водния поток. Реално в кухненската мивка влизат  втвърдени мазнини и остатъци от храна. Както може да попаднат кухненски гъби и различни малки предмети.

По подобен начин може да има проблем при мивката в банята. Запушването там често е причинено от  косми.  Ако проблемът не бъде разрешен, той вероятно ще се влоши с течение на времето, докато в крайна сметка мивката ще бъде неизползваема.

  1. Запушена канализация на душа или ваната

Както при бавното изтичане на мивките, канализацията за вана и душ обикновено се блокира от натрупани косми и отпадъци.

  1. Запушена тоалетна чиния

Когато тоалетната чиния се напълни и не се отича, говорим за запушване. То обикновено се причинява от смес от хартия и човешки отпадъци. Миризмата е непоносима и трябва спешен ремонт.

  1. Течове от спукани или корозирали тръби

Такива течове са много опасни и могат да причинят щети на мебели, тавани и подове, а влажността може да доведе до поява на плесен и хлебарки. Течовете са по-чести през зимата, когато водата може да замръзне, да се разшири и да доведе до спукване на тръбите.

6.Подмяна на канализационната система

Определено това е скъп ремонт, но без него не може понякога.  Ако имате няколко канала и тоалетни, които не работят и отделят лоша миризма на човешки отпадъци, това вероятно е  налага спешна смяна на тръбите.

Ако установите проблем с ВиК и живеете в София, не изпадайте в паника. Прочетете в някои форуми кои фирми да добри. Също можете да се обърнете към ваши близки и познати, които вече са ползвали ВиК услуги в София.

Помнете правилото, че една ниска цена за ВиК услуги е съмнителна и издава не чак толкова добро качество за извършената услуга. И последно – не чакайте, свържете се с подходящата ВиК фирма, за да ликвидирате проблема преди да стане по-голям.