Какво разкриват бижутата за вашата личност?

580
сребърни бижута и характер

Казват, че човек никога няма втори шанс да направи добро първо впечатление. Дрехите, които избирате, начинът, по който говорите и по който оформяте косата си, типът сребърни бижута, които носите – всички те се надпреварват да опишат по най-красноречив начин вашата личност и да уведомят околните кои сте всъщност.

С две думи, бижутата са един от начините, по които хората могат да бъдат идентифицирани, затова трябва да внимаваме много с техния избор.

Но нека да разкрием малко от езика на бижутата и да видим кои са най-често срещаните типове личност, според това с какви украшения разнообразяват визията си.

Веселата колежка

Тя носи големи бижута  – масивни колиета или екстравагантни пръстени. Изключително е активна и комуникативна – с две думи, забавна личност. По време на корпоративни партита е винаги заобиколена от хора, а усмивката не слиза от лицето й. Привлича симпатиите на хората като с магнит.

Практичната жена

Тя носи бижута най-често от рециклирани материали – гривни от  морско стъкло или колиета от раковини и не спира да се наслаждава на природата и нейната красота. Украшенията, които допълват облеклото й са винаги в естествени тонове –  кафяво, бежово, тревно зелено, тюркоаз.

Елегантната дама

Тя цени класическата елегантност, предпочита семпли, но качествени бижута, особено си пада по перлени обеци и колиета. Заклета традиционалистка, тя е вечно отдадена на семейството и предпочита вечерите, прекарани в компанията на роднини, вместо шумните партита, пълни с непознати.

Претенциозната

Нейните бижута могат да бъдат описани накратко така – само най-доброто от най-доброто. Целият й стил на обличане говори, че тази жена отдава огромно внимание на детайлите. Претенциозните дами никога не се задоволяват с второ място и държат винаги да са в светлините на прожекторите. Падат си предимно по златни и сребърни бижута.

Ценителката на антики

Има някои жени, които държат да носят предимно антични бижута. Те искат да се открояват от тълпата, да поставят нови стандарти по отношение на естетика и стил. Често могат да бъдат засечени в антикварни магазини в търсене на перфектния скъпоценен камък.

Активната жена

Тя е постоянно в движение – или ще играе тенис, или ще тренира във фитнеса, или просто се отдала на шопинг, но тази дама почти не се задържа на едно място.

Бижутата на такива дами следва да се вписват в техния начин на живот. Най-често си падат по изчистените форми, защото не обичат излишната претенциозност. Те искат да изглеждат добре, без да се отказват от нещата, които обичат да правят.