Какво осигурява Созопол на гостите си и характерни черни на морския курорт

549

Намиращ се на полуостров 34 км. от Бургас Созопол е град , които може да осигури много неща на своите посетители. Модерният Созопол има от къщи от 20 век, които имат около себе си от богати градини. Главният притегателен фактор за туристите са спокойните и прелестни плажове – 1 е при затворен залив, и другия с по-големи размери на юг от града. Градът е разделен на две(2) части – стар и нов град.
Старинният Созопол с неговия чаровен калъдръмен стар град е разположен на умален полуостров и е един от най-красивтие по българското южно черноморие. Градът се отличава с неговите страхотни плажове, несравнима атмосфера, много добро настаняване и транспорт. Той от много време е известен курорт и това точно място за проучване на целия район (какво има в близост до града). Старият град на Созопол е се намира в сигурен залив, който е под формата на подкова и осигурява по-плитко къпане и доста повече удобства, докато плажа в новия град може да се открие един километър на юг.
В новия град има доста заведения, както и ресторанти разположени по плажната алея, които предлага доста деликатеси, морски дарове и други вкусни ястия. Новият град на Созопол също така осигурява много атракции на своите летовници. В новият град също могат да бъдат открити много къщи за гости, хотели и хостели, където всеки посетител на града може да се настани според своите индивидуални изисквания.
Созопол е познат летен курорт, най-забележим с неговата нормална обстановка, 2 (два) неповторими плажа, и доста интересни и забележими къщи от 19 век, като има такива, от които (четиридесет и петса избрани за национални паметници на културата. Докато Созопол е много натоварен през месеците Юли и Август, извънсезона града се връща към спящо рибарско селище и това е харесвано убежище на доста както за артисти, така и за писатели. Още преди да влезете в града вие се движите по криволичещ път и пред вас се предлага неповторима гледка над пристанището на Созопол.
http://www.hotelselena-bg.com/