Home Свободно Време Какво да правим, когато се налага да отсъстваме от вкъщи, а няма...

Какво да правим, когато се налага да отсъстваме от вкъщи, а няма кой да гледа децата

Детегледачки

Отглеждането на деца не е лесна работа и дори и да сме перфектни родители, все някога ще се наложи да имаме нужда от помощ. Понякога се налага да отидете на място, където не е подходящо да вземете детето със себе си или пък просто имате нужда да поизлезете с приятели и да си починете от грижите. Именно тогава повечето родители се обръщат за помощ към баба и дядо. Тази опция е добра, но какво следва, ако и те в момента са ангажирани и дори и да имат огромно желание, не могат да помогнат. И тогава се започва едно звънене на приятели или пък съседи, следват уговорки, а чувството, че сте вечно задължени за тази голяма услуга никога не ви напуска. Този сценарий сигурно е познат на мнозина от вас.

Всичко това може да се избегне много лесно, ако просто потърсим помощ от професионална бавачка. Хубавото е, че можете да избирате на каква възраст и с какво образование и опит да бъде детегледачката с оглед на вашите конкретни предпочитания. Така ще сте сигурни, че всичко ще мине добре, докато отсъствате. Важното е детето да хареса жената, която ще го гледа, докато мама я няма и да се забавлява истински. Всяка професионална бавачка има богат запас от игри и със сигурност, времето, прекарано с нея, ще остави у вашето мъниче приятен спомен. Без значение на каква възраст е вашето слънчице, можете да разчитате, че то ще бъде в безопасност и след като мама се върне, вероятно няма да има търпение да разкаже какво ново е научило.

За деца в бебешка възраст е подходящо да наемете бавачка с професионални умения в областта на медицината, докато за по-големите малчугани е по-добре да бъдат оставени на грижите на детска или начална учителка, която знае как да прикове вниманието с интересни и едновременно с това образователни игри. Докато вашето съкровище се забавлява, то ще научи много нови неща и ще развива своето креативно мислене. Също така и за вас самите ще бъде любопитно да се запознаете с някоя нова игра или трик при общуването с детето, който да ви послужат добре занапред.

Относно притесненията, че все пак поверявате детето си на непознат, те са съвсем естествени за всеки родител, особено, ако за първи път ще получите помощ от бавачка. Всъщност, контролът на кадри, който се осъществява от фирмите, предлагащи такива услуги е доста сериозен и затова притесненията ви са напълно излишни. Все пак можете да потърсите препоръки, ако така ще се почувствате по-спокойни. При лична среща с кандидатите, обикновено майката следва безпогрешния си инстинкт, който ще й помогне да избере най-подходящия човек. А ако има дори и нещо съвсем дребно, което ви смущава, винаги можете да прегледате още кандидатури и да вземете най-доброто решение. Обикновено още след първия път, когато сте се доверили на професионална бавачка и всичко е минало добре, ще бъдете по-спокойни да я наемете отново. Сами ще се убедите, че този вариант да разполагате с малко свободно време е много по-лесен и по-практичен, отколкото да ангажирате близки или роднини.