Home Авто Какво да правим, ако ключът ни се счупи в ключалката на автомобила

Какво да правим, ако ключът ни се счупи в ключалката на автомобила

Ключът се счупи в ключалката - помощ

Често явление при използването на ключове е, че при тяхната прекомерна употреба, голяма част от ключовете все пак се амортизират и износват. В случаите, когато отключвате и заключвате с усилия амортизационният показател на тези ключове значително скача, което води и до тяхното по-бързо захабяване.

Най-честото място, където се чупи един ключ е основата, като в повечето случаи това настъпва при отключване или заключване свързано с прилагането на голяма сила. Чест неприятен инцидент е и оставането на ключа в ключалката, като тогава се налага да повикаме специалисти от фирма за спешна ключарска помощ, които да ни помогнат да се справим с положението, в което сме изпаднали.

Фирмите експерти в ключарска и авто ключарска помощ разполагат с квалифицирани професионални ключари, боравещи със специални инструменти, които ще ни помогнат при проблем със счупването на ключ в ключалката, независимо дали става въпрос за ключалката на вашия автомобил или дом.

ако счупим ключа за колата

Важен детайл, който трябва да знаете е, че не трябва да изхвърляте счупеният ключ, тъй като повечето от съвременните автомобили, произведени след 1995 година разполагат с чип, който е поставен в пластмасовата глава на самия ключ, а програмирането на чисто нов чип ще ви коства доста средства и нерви.

Важно е да не изхвърляте ключа, защото дори да сте го счупили, то съществува голяма вероятност самият чип да не е повреден и да можете да го използвате повторно, вместо да се налага квалифицирани автоключари да ви правят нов.

Дори да не разполагате с резервен ключ за вашият автомобил, то професионалните автоключари могат да създадат, изцяло нов ключ по счупеният такъв или по самата ключалка, в която се е счупил ключа.