Home За дома Какви са спецификите при избор на полилеи за спалня и полилеи за...

Какви са спецификите при избор на полилеи за спалня и полилеи за кухня

полилей за кухня

Има няколко основни неща, които трябва да съобразите при избор на полилей или пендел. Най-основните са това, колко светлина искате да получите от осветителното тяло и дали то ще се впише в интериора на помещението.

Специфики при избор на полилеи за спалня

Височината на помещението е основно съображение при избор на полилеите, тъй като те могат значително да варират във височина. Спалнята е място за отдих, в което движението е сравнително ограничено, за това можете да си позволите по-дълъг полилей, но е добре все пак да има комфортно място за преминаване. За щастие, повечето модели вече са с регулируема височина.

Позиция на леглото и мебелите спрямо осветлението

Няма светлина без сенки – макар и това да не е голям проблем за мнозина, когато помещението е малко, а мебелите са много, е важно да изберете полилей, който може да разпръсне светлината равномерно. Също така е важно да се вземе предвид мястото на леглото, тъй като директната изкуствена светлина право в очите не е от най-приятните неща преди лягане или при събуждане.

Поръчайте онлайн полилей за спалня от GRANDecor: https://www.grandecor.bg/магазин-продукти/осветление/полилеи/

Желаната яркост и осветеност са също важни фактори при избора, тъй като прекомерната ярка  светлина може да доведе до дискомфорт. Добре е да се съобразите с целите и потреблението на стаята.

Прекрасен пример за добре съобразен избор за спалня е това предложене на магазин GRANDecor – модерен пендел от метал и стъкло. Той е стилен и изчистен като форма, за да не се натрапва, но и предоставя нужната светлина, за целите на стаята.

полилей

Особеностите при избор на полилеи за кухня

В една кухня може да кипи много активност, която, за да бъде безопасна, е важно да бъде добре осветена. В такъв случай трябва да се съобразите със следните фактори, като така си гарантирате не само комфорт, но и практичността от която имате нужда.

Кухнята и трапезарията имат ли връзка

Наличието на трапезария или място за хранене, на което семейството се събира означава разнородност на дейностите. За това е важно да се наблегне на сегментиране на светлината, като около работните плотове, печки и мивки, е желателно да се инсталират спомагателни осветителни тела, като например лед ленти под долния ред на шкафовете.

Колко е широко помещението

Широчината и размерите на помещението диктуват колко светлина е нужна за адекватна видимост. Ако кухнята ви е с големи размери, е малко вероятно да ви е достатъчно само едно осветително тяло.

Стил на кухнята и нейните цветове

Добре е да не забравяме, че декора на една кухня е пряко свързан с удоволствието, което може да се усети при приготвянето на храна за семейството. Освен практична, вашата кухня може да бъде и стилна, така че да стимулира креативност, която да вложите в ястията си. Затова е важно, при избора на полилеи за кухня да изберете такъв модел, който ще бъде в съзвучие с вече изградения стил и цвят на помещението.

По-тъмните тонове на стените изискват по-ярка светлина, докато по-светлите стени могат да понесат по-слаба осветеност.