Как може да се прекара една оставаща в сърцето ваканция в Созопол

648
Sozopol

Прелестният български град Созопол се намира на 35 км. южно от летище Бургас и е един от най-ефектните градове по южното ни Черноморие. Градът географски е поставен в южната част в най-крайната точка на Бургаския полусуров.

По време на летния сезон града е желана дестинация за значителна част от туристите които идват от цял свят. Созопол е разделен на 2 части – стара и нова. При разходка из старата част, която освен това беше провъзгласена за резерват – археологичен и архитектурен, може да усетите невероятната атмосфера на града с всичките 180 стари дървени къщи.

През лятото жизнеността в града е голяма и ви се отдава шанс да се срещнете и осъществите запознанство с голям брой забавни и увлекателни хора.

Плажовете на двата града сa обширни и предоставят доста атракции – уиндсърф, шезлонги, водно колело, каране на джет и др.

За почитателите на рибата и рибните деликатеси много на брой неподправени ресторанти ”поставени” алеята на плажа в новия град предлагат голямо многообразие от този тип храна и могат да задоволят дори най-взискателните вкусове.

Друга атракция, която имате шанс да се облагодетелствате с любимия човек е на файтон возене. Също така имате шанса да изживеете едно незабравимо пътуване с корабче. Това има вероятност да с две наистина нови и ексцентрични преживявания за вас и идеален средство да усетите нови и авантюристични емоции.

Характерно нещо за любителите на риболова имат възможност да утолят жаждата за своето хоби на пристанището в Стария град.

Когато търсите дестинация за вашата почивка на море, много от посочените по-горе фактори могат да ви окажат съдействие когато се колебаете да изберете Созопол за желаната от вас почивка на море Созопол. Също така, ако не разполагате с почивка, пак имате възможността на прекарате един, защо не редица уикенда там.

Настаняването си може да реализирате в един от многообразието от хотели в Созопол, и да преживеете страхотна почивка на море. А пък и защо да не бъде само на метри от морето, ако предпочетете хотел на брега?