Как да се подготвите за предстоящия ски сезон в Банско?

753
ски сезона в Банско тази година

Независимо дали живеете в близост до Банско или по-далеч, в някои от другите региони на страната, това е водеща ски дестинация, която непременно трябва да посещавате поне веднъж през зимата.

Вероятно вече нямате търпение да се насладите на най-добрите в Банско ски писти. Първо обаче трябва да се подготвите!

Ако търсите подходящ хотел за вашата СПА и ски почивка,  Русковец Резорт хотел 4 звезди в близост до Банско  е страхотен избор. Ето кои са най-важните неща, които трябва да знаете за предстоящия ски сезон, преди да резервирате хотел и се отдадете на идващата зима с пълно сърце.

Редовни упражнения

Тайната на добрата фитнес тренировка? Да я правите често!

Но има и друг проблем, който понякога е трудно да се скрие: огромната липса на мотивация, която се показва, веднага щом времето се захлади.

Съветът на експертите? Превърнете тренировката си в рефлекс, като миенето на зъбите сутрин. За да направите това, изберете 4 до 7 различни упражнения (клекове, планк, лицеви опори и клякане например), които да правите всеки ден по едно и също време, в собствения си дом.

По този начин ще спасите тялото ви от това да получи голям шок, когато се върнете на ските.

Кардио

Бягане, колоездене, кръгови тренировки: има много спортове, които могат да се правят вътре или навън веднага, щом изгрее слънцето.

Никога не спирайте да тренирате сърцето си – не само заради ските, но и заради цялостното ви здраве.

И гъвкавостта е важна

Разтягането и йогата играят роля в поддържането на вашата гъвкавост ежедневно и следователно за предотвратяването на наранявания. Не забравяйте тази част, дори ако сте твърди като дъска и се смятате за фитнес машини.

Време за отдих

Когато пристигнете в курорта, често се чувствате уморени: може да сте имали дълго пътуване, да не сте спали много добре предишната вечер, защото сте били развълнувани от мисълта, че отивате на почивка (или от стреса да се опитате да съберете всичко в багажника на колата). А и надморската височина винаги има ефект върху тялото.

Така че – да, изкушаващо е да атакувате веднага пистите по пълен наклон, но отделете малко време, за да си починете. Започнете леко през първия ден, върнете ритъма си, когато почувствате, че тялото ви е добре загрято и се успокойте, когато умората започне да настъпва.

Тялото ви заслужава най-добрата грижа, така че не му я спестявайте.

Усвояване на падането

Най-трудната част, особено при ски и сноуборд, може да бъде ставането след падане. Падането обаче е неразделна част от ученето!

Не се плашете от него в никакъв случай, а просто се опитайте да го усвоите по възможно най-добрия начин за вас.

Можете да улесните живота си, като укрепите бедрата, основните си мускули и гърба си преди първия урок. Можете да направите също така няколко клякания и планк упражнения, които ще ви бъдат много полезни.

От средата към върха

Забавлявате се на пистите, но наистина чувствате, че пропускате това малко нещо, което ще ви отведе на следващото ниво? Ако мечтаете за каране на ски по-бързо, впечатляващо вземане на завоите, накланяне напред и т.н., трябва да потренирате преди и в началото на зимния сезон.

Така ще изградите по-силна психика и физика, което ще ви даде повече контрол и увереност и ще ви позволи да преодолеете всички свои психологически бариери.

„Започнете откъдето сте“, препоръчват експертите „Където и да се намирате, струва си.“

Ако намерите 30 минути на ден, за да ходите на джогинг или да правите силова тренировка във фитнеса, това ще бъде по-добре от нищо.

Помнете, че отнема време, за да се направят тези метаболитни и структурни промени в аеробната система – промени, които ще ви помогнат да се забавлявате истински в планината. И сега е моментът да започнете!