Как да подобрите съня ви осезаемо?

235
как да спя по-добре

Сънят е много важна част от доброто психическо и физическо състояние на всеки един човек. Обикновено при системно недоспиване може да се появят множество проблеми, които да ви попречат да живеете живота ви пълноценно. Затова в днешната статия, ще ви представим няколко лесни стъпки, чрез които ще подобрите съня ви и ще се насладите на по-ефективна почивка.

Обърнете внимание на матрака ви

Ако не си спомняте, кога сте сменяли матрака ви за последно, то най-вероятно е време за нов. Различните модели матраци на промоционални цени ще ви предоставят много по-качествен сън, отколкото матрак, който е на няколко години. Често стъпката за закупуване на нов е пренебрегвана и се изчаква до момента, в който не се появят, както психически, така и физически проблеми.

Недоспиването може силно да повлияе на нервите, да повиши стреса и тревожността, а физически да усещате болка в гърба, таза, кръста, както дори да се промени въздухът в стаята ви. Затова ви препоръчваме да проверите състоянието на досегашния ви матрак и да се обадите за консултация на специалистите в сайта. Те ще ви дадат различни решение и ще се съобразят с бюджета, с който разполагате.

Създайте си пълноценна рутина

Рутината е следващата точка, на която трябва да обърнете специално внимание. Ако нямате създадена рутина, то най-вероятно и заспиването ви ще бъде по-трудно, и сънят ви ще бъде непълноценен. Затова ви препоръчваме да започнете да си лягате по едно и също време и съответно да се събуждате след до 8 часа сън.

 

Опитайте да започнете да правите едни и същи неща за няколко дни, малко преди да заспите. Вземете си топъл душ, направете си чай или четете от любимата ви книга. Не забравяйте да премахнете всички технологии, които може да ви разсеят и да не успеете да вземете необходимата доза качествен сън.

Правилната рутина ще помогне на организма ви да знае, точно кога да си легнете, както и кога трябва да се събуждате. Ще сте много по-отпочинали и ще имате по-пълноценно ежедневие.

Намалете стреса

Един от най-добрите начини, с които ще си помогнете за подобряване на съня, е да се опитате да намалите стреса. В забързаното ежедневие тревожността на почти всеки е силно изразена и това може да ви попречи да си почивате качествено.

Започнете да се движите повече и да се натоварвате физически, за да може умът ви да почива. Не забравяйте различни спортове – йога, пилатес, фитнес или пък танци. Те биха били страхотен начин за разтоварване и почивка.

Опитайте се да намалите социалните контакти, които не са ви от полза и онези, които ви натоварват ежедневно. Премахнете се за известно време от социалните мрежи и се отдайте на пълна “детоксикация” от популярните приложения.

За да може да подобрите съня ви, трябва да обърнете внимание на матрака и леглото ви. Влошаването им може силно да повлияе на качеството на вашата почивка, затова ви предлагаме да направите нужната консултация и да вземете правилното решение. Създаването на рутина и намаляването на стреса са идеално допълнение към закупуването на новия ви матрак. Започнете да се движите повече и да създавате полезни навици преди сън.