Как да поддържаме теглото след диета?

627

Моята работа като фитнес треньор и диетолог е неразривно свързана с това да давам съвети за постигане на желаната визия и добро здравословно състояние. Моя цел е не само да изготвям за вас най-балансираните и оптимални хранителни и тренировъчни програми, но и да като цяло да ви давам визия за по-здравословен и правилен начин на живот.

Именно в качеството си на професионален фитнес треньор и диетолог аз самият осъзнавам, че успешното сваляне на килограми и възприемането на една здравословна диета в никой случай не е лека задача, особено когато години наред сте се борили с проблема. Какво ми е показал опита до сега при работа с моите клиенти?

Тези, които най-накрая са намерили правилния път към по-добрата визия и добро здравословно състояние в един момент отново се оказват на кръстопът. И не случайно, защото следва не по-малко важната част за запазване на постигнатите резултати. Всеки изпитал чувството за хранене с определени храни в точни количества и в точен час, всеки потил се многократно и ежеседмично във фитнеса или у дома осъзнава огромната важност да се съхрани постигнатото.

Съвсем нормално е да се чувствате не толкова физически, колкото психически изтормозени от спазването на хранителен и тренировъчен режими. Идва в момент, в които просто желаете почивка от всичко, без правила и ограничения, така както го правят „нормалните“ хора. Но същевременно страха да загубите постигнатото е по-голям от желанието да зарежете всичко. Осъзнавате опасността от йо-йо ефекта и последното, което искате е всичките ви усилия да се окажат напразни…

Уморени, напрегнати псичхически, търсещи изход и задаващи си въпроса „А сега накъде?“. За ваше успокоение ще кажа, че изход има и нещата не изглеждат затворени в омагьосан кръг. Когато един проблем има решение, той реално не е проблем.