Как да отпушим запушена тоалетна

764
Как се отпушва тоалетна

Сигурно сте се сблъсквали с един много досаден проблем – запушена тоалетна вкъщи и сте се чудили какъв е най-подходящият метод за на канала, за да възстановите нейното нормално функциониране или директно сте се обаждали на водопроводчик, тъй като не ви се е занимавало с тази досадна и неприятна задача.

Ето няколко правила, който е добре да спазите при отпушването на канала на една запушена тоалетна.

Ако използвате вакуумно устройство е добре да се уверите, че гумата в единия му край покрива целият отвор на канала на тоалетната. Ако устройството е твърде малко и остава празно място между гумата и края на отвора импровизирайте и го уплътнете с нещо, което имате по-ръка, но внимавайте да не запушите тоалетната с него – използвайте лесно разградим материал.

С резки (но не прекалено резки движения) започнете да тласкате устройството надолу, задръжте половин секунда, след което върнете до начална позиция и повторете движението няколко пъти до постигане отпушване на тръбата.

Ако не разполагате с вакуум устройство, можете да използвате и тел, като единият край оформите като кука и се постараете да достигнете възможно най-дълбоко по тръбите и да отстраните причинителя на задръстването като един истински водопроводчик.
За да не се налага честото викане на водопроводчик в нашият дом, за да отпушва тръбите е добре да се извършва и редовна профилактика на проблемните водопроводни зони.

Един чудесен начин за това е веднъж седмично да изсипете в канала няколко литра силно подсолена и много гореща (вряла) вода, която ще се погрижи да бъдат премахнати мазните налепи, както и лошата миризма излизаща от канала.

Понякога все пак се налага да извикаме водопроводчик, за да се справим със ситуация по отпушване на тръби и в това няма нищо лошо, а понякога е само за добро преди да се е влошила ситуацията.