Как да изберете зимно яке за вашето дете?

257
Избор на зимно яке

Въпреки че е трудно да се сбогуваме с топлото, слънчево време, сезоните се сменят бързо, затова е важно да се уверите, че детето ви има подходящо зимно яке за почивка и приключения в студеното време.

Без значение в коя част на страната живеете, е добре малчуганите ви винаги да са подсигурени с плътни и удобни дрехи, които да ги предпазят от измръзване и настинки. Ето някои съвети за избора на детски и бебешки якета за момичета и момчета.

Видове детски зимни якета

Скиорско яке

Детското скиорско яке е това, което много хора традиционно смятат за най-класическото зимно яке. Тези модели обикновено използват синтетична изолация, което ги прави идеални за различни дейности в студено време.

Зимни якета с отстраняваща се подплата

За универсално зимно яке,  този модел е чудесен вариант. Тези варианти съчетават водоустойчива външна обвивка с изолирана подплата или вълна. Заедно те осигуряват достатъчно топлина за повечето зимни условия.

Когато зимното време не е чак толкова сурово, подплатата може да бъде отстранена, като по този начин си гарантирате, че вашият малчуган ще получи правилното количество защита и топлина.

Непромукаемо зимно яке

Детско яке тип дъждобран осигурява сериозна защита срещу вятър и дъжд. Ако там, където живеете, зимният сезон включва много дъжд, дъждобранът е отлична опция за облекло през цялата зима.

Ключови характеристики

След като разберете кой тип детско зимно палто отговаря на климата, в който живеете, е добре да обърнете внимание на различни характеристики, които подобряват едно яке. По-долу са изброени някои от основните функции, които трябва да имате предвид при избора.

Разтегателният вид е перфектен избор, когато децата са в разгара на растежа си. С тази функция можете лесно да регулирате прилягането на ръкавите на вашето дете с приблизително три до четири сантиметра, за да позволите на вашето дете да носи зимното си яке за допълнителен сезон или два.

Зимни детски якета се предлагат в голямо разнообразие от стилове на закопчаване, включително ципове, копчета и други. Най-често срещаният тип затваряне за детски зимни якета обикновено включва здрав цип със закопчаване, който помага за улавяне на топлината на тялото.

Маншетите с палци са чудесни, за да се уверите, че няма изложена кожа на студ между ръкавите на това яке и ръкавиците. С маншети с отвори, ръкавите остават спуснати, предлагайки повече топлина и покритие.

Изолацията е важна, особено ако живеете в студен климат. Изберете яке с добра изолация, за да сте сигурни, че вашето дете ще бъде предпазено от лошите атмосферни условия навън.

Ако сте в търсене на ново детско яке за зимния сезон, разгледайте богата гама от предложения на Doniceta.com. В онлайн магазина им ще откриете детски зимни якета с отлично качество и стилна визия!

Изберете правилния размер

Когато купуват ново детско зимно яке, много родители смятат, че е добра идея да вземат артикул с един размер по-голям, за да дадат на детето си малко допълнително място за растеж.

Допълнителното отворено пространство в зимното яке в крайна сметка ще пусне студения въздух около малчуганите много по-бързо, отколкото телесната топлина може да контролира. Помнете, че комфортът и здравето винаги, наистина винаги са на първо място пред всяка възможна изгодна оферта и то в никакъв случай не бива да бъде неглижирано.

Най-добрият вариант е да вземете на детето си дреха с размер, който му приляга, за да сте сигурни, че якето си върши работата и вашето дете ще се чувства възможно най-добре през целия зимен сезон.