Как да изберем поредните си дамски обувки?

319

Обувките с висока платформа са тайната любов на повечето от модерните жени. Всяка една има най-малко едно малко шкафче, пълно с дамски обувки, с висок ток. 2,3 модела от тях се носят всеки ден,но другите 90 процента просто не са подходящи за ежедневно носене. Това не би трябвало да Ви учудва. Изборът на дамски обувки винаги е емоционален. След като жените се влюбят в даден модел нищо не е способно да ги спре. Било то цена или ниско качество.
Хубаво е да сме добре информирани преди да отидем на пазар за обувки.
За да избегнем закупуването на още един безполезен чифт дамски обувки с висок ток трябва да си зададем тези въпроси преди да отидем на шопинг:

Как се справяме с ходенето на високи токчета?

Младите дами на около 18-25 годишна възраст нямат проблем с ходенето да висок и стръмен ток цял ден, но за жените над 40 годишна възраст това е крайно изпитание за стпалата. Междувременно много жени не могат да ходят с обувки, в ежедневието си, и изглеждат като терминатор. Почти всички модели обувки с високи токчета, дори и най-екстравагантния си има версия с по нисък ток. Замислете се дали не са по-подходящи за Вас.

Естествена или изкуствена кожа?

Обувките с високи токчета се правят от 3 типа материи: изкуствена кожа, велур и естествена кожа. Препоръчвам Ви да се спрете на велур. Здравината му е много по-завидна от тази на изкуствената кожа, а цената доста по-малка от естествената. Недостатъка e че пропуска вода. Препоръчвам Ви да не купувате ботуши от велур, независимо колко атрактивни са те.

Най-важното нещо преди на си купим избрания чифт дамски обувки с висок ток е да ги изпробваме. Ходилата се делят на широки и тесни. Същото важи и за подметките – тесни и широки.

Дори и да държим в ръцете си нашия размер обувки на висок ток е доста препоръчително да се сложат, за да бъдем сигурни че кракът ни се чувства добре в тях и ще се чувства добре след цял ден ходене.

Всички представители на нежния пол са рядък вид хищници, а обувките с висока платформа са тяхната цел. Моловете са дивата природа и всяка дама иска да се докопа до най-добрия чифт обувки. И ще Ви разкрия защо. Един красив чифт ботуши, дамски обувки с висок ток или сандали Ви кара не само да изглеждате по-добре, а и да се чувствате така. Всеки го заслужава, за това излизайте по главните улици в лов на следващия чифт обувки на висок ток, като се придържате към гореспоменатите съвети. Така освен красиви обувките Ви ще бъдат и практични.