Home Лайф-Стайл Как да изберем подходящи зимни дамски обувки?

Как да изберем подходящи зимни дамски обувки?

зимни дамски ботушки

Ежедневните зимни дамски обувки са много важна част от гардероба на всяка съвременна жена. Ако заложите на правилния модел, той ще допълни адекватно визията ви, ще ви осигури много удобство и самочувствие. И обратно – ако направите грешка при избора, бихте могли много лесно да съсипете имиджа си, дори и да сте облечени в най-скъпия тоалет на света.

Модерните дамски обувки се изработват от голямо разнообразие от материали. Нека да ги разгледаме малко по-подробно.

  • Естествена кожа – това е един отличен материал, „дишащ“ и хигиеничен. Освен това изглежда много красиво.
  • Релефна кожа – тя се използва успешно за симулиране на различни видове текстури и в момента такива обувки са много актуални.
  • Велур – още един красив, мек и „дишащ“ материал. Велурените обувки са страхотни, но недостатъкът им е, че не бива да се носят в мокро време.
  • Набук – става дума един доста изтънчен вид кожа. Това е лек и мек материал, който също е много предпочитан.
  • Изкуствена кожа – тя се състои от няколко слоя, като горната част е покрита със специална импрегнация. Отличава се с отлична устойчивост на влага и по-ниска цена, в сравнение с естествената кожа.

Модни цветове за ежедневните зимни дамски обувки

Когато избирате зимни дамски обувки за всекидневна употреба, трябва да обърнете внимание не само на формата и материала, но и на цвета на модела. Разбира се, класическите черни обувки са подходящ вариант за почти всякакви тоалети, но, ако искате да разнообразите зимната си визия, трябва да обърнете поглед и към други цветове.

За да създадете по-интересен и ефективен външен вид, може да се спрете на следните цветове:

Кафяво – изборът на нюанси е много голям и следователно можете да изберете обувки, боти или ботуши за всеки тоалет.

Червено – успешната комбинация на червените обувки с останалата част от гардероба е гаранция за изграждането на един зашеметяващ  външен вид.

Бежово – обувките в бежово са добър вариант, защото лесно се комбинират с различни цветови схеми.

Синьо – страхотен цвят, който е предпочитан от много дами. Перфектен за съчетание с всякакви облекла и аксесоари, изработени от деним.

Зелено  – такива зимни обувки изглеждат страхотно и са в състояние да повдигнат настроението на дамите, напомняйки им за предстоящата пролет.

Защо подметката е толкова важна?

Зимните дамски обувки, освен да разкрасяват визията, следва успешно да изпълняват и своята основна функция, а именно – да предпазват краката от студ и влага. Когато навън вали дъжд или сняг, както и в случаи на образувала се поледица, подметката е много важна за вашия комфорт. Колкото по-дебела тя, толкова по-топло ще ви бъде. Същевременно следва да е гъвкава, за да гарантира свобода на походката, както и да е снабдена със защита против хлъзгане.

Заложете на качествени модели

По този въпрос е изговорено много и все още има дами, които, поблазнени от ниската цена на некачествените модели обувки, отново залагат на тях. Когато става дума за избор на зимни модели обаче, трябва да бъдете особено прецизни, защото през студения сезон е много по-голяма вероятността да се нараните или да си докарате други здравословни проблеми, заради лошото качество на обувките, които сте избрали.