Home Техно Как да изберем хостинг план за онлайн магазин?

Как да изберем хостинг план за онлайн магазин?

хостинг за онлайн магазин

Стартирането на бизнес с електронна търговия може да бъде много трудно, особено за начинаещи. Да избера ли доставчик, който предлага само хостинг услуги, или доставчик за всичко в едно? Коя платформа да избера? Има ли нещо, което трябва да знам, преди да започна търсенето на най-добрия доставчик?

Да, намирането на надежден  хостинг доставчик е първата критична стъпка към изграждането и управлението на всеки успешен онлайн магазин. Ето кои са основните предимства на надеждния хостинг план – неща, които трябва да имате предвид, за да си спестите излишни проблеми и да вземете правилното решение.

Месечен обем на трафика

Какъв е очакваният Ви месечен трафик? Ако тепърва започвате своя бизнес с електронна търговия, има вероятност да нямате нужда от хостинг  доставчик за електронна търговия с възможности за голям трафик. В този случай най-добрият вариант за Вашия малък бизнес магазин за електронна търговия е споделеният хостинг.

Споделеният хостинг е най-популярната опция за малкия бизнес с минимални нива на трафик. Това означава, че Вашият уеб сайт ще се съхранява на един сървър с други уеб сайтове, подобни на Вашия. Споделените сървъри също са най-достъпната опция, която е особено привлекателна за по-малките компании.

Но ако планирате да разраствате и мащабирате бизнеса си, може да помислите как ще приемете този нарастващ брой посетители. В този случай най-добрият вариант е специален хостинг или облачен хостинг. Специализираният хостинг имаме тогава, когато един сървър е домакин на един уебсайт, а облачният хостинг е подобен на споделения хостинг, но с повече мащабируемост, гъвкавост и излишък.

Сигурност

Киберсигурността е основна грижа за компании от всякакъв размер. Уебсайтовете се атакуват ежедневно и някои от тези атаки са фатални за атакуваните фирми.

Всъщност, според доклад на Националния алианс за киберсигурност на САЩ, 60% от малките бизнеси се затварят за по-малко от шест месеца след кибератака. Киберсигурността е особено важна за по-малките компании. Защо? Защото те нямат ресурсите, за да премахнат пробив в сигурността. На всичко отгоре, една компания може да се наложи да плати значителна глоба за допускане на кражба на лична информация на своите клиенти.

Ето защо е от решаващо значение да изберете хостинг доставчик, който предлага сигурна инфраструктура на уеб сайтове, която е актуална с най-новите актуализации и протоколи за сигурност. Сигурен доставчик на хостинг за електронна търговия ще действа като „щит“ за Вашия уеб сайт и ще възпрепятства всякакви атаки.

Услуги за прехвърляне на уеб сайтове

Може да сте начинаещ в бизнеса с електронна търговия и сте в разгара на стартирането на първия си сайт. Или може да имате съществуващ уеб сайт и искате да прехвърлите сайта си към нова уеб хостинг услуга.

Ако случаят е такъв, ще искате да изберете доставчик на хостинг за електронна търговия, който предоставя услуги за прехвърляне на домейни. Някои доставчици на хостинг предлагат техническа помощ, за да помогнат на собственика на уебсайта да прехвърли сайта си от един хост към друг, ефективно и бързо.

Ценообразуване

Малките предприятия с ограничен бюджет често имат инстинкт да изберат най-евтиния вариант. Въпреки това, най-евтините доставчици не винаги са най-надеждните. В крайна сметка може да похарчите много пари за закупуване на добавки, които могат да бъдат доста скъпи.

Инвестирането в надежден доставчик, който предлага първокласен продукт, е интелигентна идея за екомерс бизнеса. Това в крайна сметка ще означава по-малко престой и високопроизводителен уебсайт. Така че по всякакъв начин помислете за избора на първокласен пакет, който включва много функции от надежден доставчик на хостинг за електронна търговия. В дългосрочен план ще спестите повече пари, отколкото ще похарчите.

Още полезна информация и подходящи хостинг решения за вашия онлайн бизнес може да откриете тук: https://clowbe.bg/vps-online-magazini.