Home Свободно Време Изчезването на лорд Лукан

Изчезването на лорд Лукан

Изчезването на лорд Лукан озадачава мнозина и внася смут в правната система за години напред. Престъпленията му остават безнаказани и около тях витаят неразрешени въпроси. И сега след повече от тридесет години загадката си остава.

До своето изчезване лорд Лукан води живот на типичен английски аристократ. След като завършил гимназия, започва кариера в армията, но за кратко. После започва с търговско банкиране, но отново за кратко, след което се отдава на своята най-голяма страст – хазарта. Тъй като успеха го съпътства непрекъснато си спечелва прякора “Късметлията”. За най-голям ужас на неговото семейство хазартът се превръща в негова професия.

С течение на времето късмета почва да го пропуска и той натрупва много дългове, които застрашават финансовото положение на съпругата и децата му. Това води до разпад на брака му.

На 07.11.1974 г. нещата се влошават много повече. В семейния дом на Лукан в Лондон стават две престъпления – убийството на детегледачката Сандра Ривет и опитът за убийството на съпругата му. Теориите, които последват сочат само едно – заподозрян е единствено лорд Лукан.

Пред свои приятели Лукан изказва своята теория. Той твърдял, че престъпникът е влязъл в къщата и е нападнал бившата му съпруга, оставяйки я в истерия и кървящи рани. Лукан, който влязъл в този момент се сборичкал с нападателя и се подхлъзнал в кръвта на пода. Тогава той решил да избяга, тъй като той щял да бъде обвинен за убийството на съпругата си. Но показанията на лейди Лукан били напълно противоречиви. Тя разказала, че лордът искал да я убие, но по случайност той посегнал към детегледачката и така тя успяла да се спаси.

Друга версия за случилото се е че лорд Лукан наел човек, който се опитал да убие бившата му съпруга, но я объркал с детегледачката, която имала подобно телосложение. След това Лукан се опитал да се отърве от тялото, но жена му го усетила и той посегнал на нейния живот.

Бягството от местопрестъплението води до убеждението, че лорда е виновникът за случилото се. След неговото изчезване са получени множество сигнали, че е видян в най-различни краища на света, но и до днес той не е намерен.